Povećana prodaja "Fijatovih" vozila - iKragujevac


Vesti

Prodaja novih automobila u Srbiji je u prvih sedam meseci ove godine 3% veća nego prošle godine.

I prodaja kamiona i komercijalnih vozila beleži povećanje od 20% što su, kažu ekonomisti, pokazatelji koji idu uz povećan privredni rast u čitavoj zemlji. Najbolje se i dalje prodaju "fijat" i "škoda".
Mesečno se u Srbiji proda u proseku između 1.800 i 2.000 novih automobila Godišnja procena ako se zadrži sadašnji trend je oko 20.000 vozila. U julu je prodato oko 1.700 automobila, što je zbog sezone godišnjih odmora bio odličan rezultat.
Podaja je išla 50% za kredit i 50% za keš.
"Fijat" kao domaći proizvođač prodaje se najbolje. Tome doprinose snižene cene, zamena staro za novo i akcija reciklaže, koju ova kompanija vodi još od maja meseca.
"Da bi pojačali prodaju odlučilči smo da još dva modela fijata koji se ne proizvode kod vas damo po specijalnim akcijskim cenama a to su "panda" i "fijat 500". Uštede za kupce su 3.700 do 1.300 evra. Mi smo optimisti, naša prodaja raste", kaže Umberto Janučeli, komercijalni direktotor FCA Srbija.
U Srbiji se najviše prodaju automobili iz B i C segmenta, to jest manji i jeftiniji automobili, koji koštaju između 10.000 i 12.000 evra. Najpopularniji je beskamatni kredit koji nudi većina prodavaca u saradnji sa komercijlanim bankama.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu