VASOVIĆ: Najuspešnija godina u istoriji Radničkog - iKragujevac


Sport
Sumirajući utiske nakon zaista nezaboravne takmičarske godine, direktor VK Radnički Jugoslav Vasović ističe da je prezadovoljan ostvarenim učinkom, kao i da je želja svih u klubu da Radnički u doglednoj budućnosti napravi značajan iskorak u evropskim okvirima.


– Ova godina ne može biti bolja – osvojili smo tri trofeja. Uprkos svemu tome, mi moramo da tražimo više od nas samih. Daleko od toga da sam nezadovoljan, čak sam i prezadovoljan onime što su momci postigli u ovom trenutku, ali naši dugoročni planovi su jasni, želimo da jednog dana osvojimo Ligu šampiona i sigurni smo da ćemo uz postavljeni sistem u tome i uspeti – poručio je Vasović u intervjuu za klupski sajt.

Vasović je posebno apostrofirao ulogu trenera Uroša Stevanovića kao „glavnog ahitekte“ svih uspeha kragujevačkog tima.

– Uroš Stevanović je jedna od najvažnijih karika u našem sistemu. Njegov udeo u svim ovim uspesima je nemerljiv. Dugo je u klubu i želimo da još dugo tu i ostane i da zajedno dođemo do samog vrha Evrope – dodao je direktor Radničkog.

Vasović je izdvojio najdraže pobede, ali i najteže poraze u protekloj takmičarskoj godini.

– Trijumfi u polufinalu i finalu Kupa bili su najveći u ovoj godini. Ogromne su bile i pobede na „fajnal-foru“ u Zagrebu i finalnoj seriji plej-ofa, ali možda bih izdvojio utakmice sa Zvezdom i Novim Beogradom u Kupu, jer su utisci najsvežiji. Sa druge strane, poraz od Breše u Ligi šampiona kod kuće bio je najteži – ozbiljna lekcija. Breša nam je objasnila kako se igra vaterpolo. Preozbiljna su ekipa, sjajno igraju i svaka im čast na onome što su prikazali u toj utakmici, što ne znači da nećemo otići tamo da ih pobedimo – ocenio je Vasović.

Kopmpletan intervju sa Jugoslavom Vasovićem možete pročitati na zvaničnom sajtu Vaterpolo kluba Radnički.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu