Vaterpolisti Radničkog pobedili Zvezdu - iKragujevac


Sport
Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su Crvenu zvezdu sa 10:8 (1:2, 2:3, 2:4, 3:1) na bazenu "Milan Gale Muškatirović“ u derbiju petog kola Superlige.


Derbi runde u potpunosti je opravdao očekivanja, jer se u okršaju srpskih predstavnika u Ligi šampiona vodila žestoka i tvrda borba do samog kraja.

Radnički je dva puta vodio u prvoj četvrtini, golovima Jankovića i Vrlića, ali su „crveno-beli" ipak uspeli da preokrenu početkom treće deonice, na krilima Tankosića i Đurđića (3:2), a kasnije se ispostavilo da je to bilo jedino vođstvo domaćina.

Ćuk, Toholj i Branković napravili su seriju od tri gola, sa kojom su Kragujevčani na veliki odmor otišli sa plus dva (5:3).

U nastavku susreta Radnički je najpre udvostručio vođstvo (7:3), a onda majstorijom Ćuka pobegao na pet golova viška(9:4).

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, Gavril Subotić napravio je seriju od tri gola i pet i po minuta pre kraja primakao Zvezdu n dva gola zaostatka (9:7), ali su gosti uspeli da odole naletu Beograđana.

Najefikasniji akter susreta bio je Gavril Subotić sa četiri gola, dok su u pobedničkom timu prednjačili Filip Janković, Miloš Ćuk i Nikola Lukić sa po dva.

Veliki doprinos pobedi Radničkog dao je i izuzetno raspoloženi golman Lazar Dobožanov, koji je upisao nekoliko fantastičnih intervencija.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu