Radnički napada A1 ligu u Budvi - iKragujevac


Sport

U novom derbiju i novom „finalu“ za ulazak u Regionalnu A1 ligu, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca, sutra od 19 časova, gostuju ekipi Budve, u meču pretposlednjeg, četvrtog kola Lige 6.

Izabranici Uroša Stevanovića u četvrtak su stigli u Budvu, a u petak ujutru odradili i prvi trening na bazenu na kom ih očekuje novi meč sezone.

Borba za plasman u viši rang se zahuktala do tačke usijanja i biće neizvesna i zanimljiva do samog kraja. Šumadinci su trenutno u najboljoj poziciji, pošto imaju 35 bodova, tri više od trećeplasiranih Crnogoraca, pa će ovaj duel praktično rešiti pitanje prvaka. Između njih je samo ekipa Solarisa iz Šibenika, koja ima 34 boda, ali i utakmicu više u kojoj je u sredu poražena na gostovanju niškom Naisu (7:4).

Ukoliko trijumfuju, Kragujevčani bi već sada overili prvo mesto, a čak im odgovara i remi u slučaju da slave u poslednjem kolu u Novom Sadu. Pobedom bi Budvani zauzeli prvo mesto zbog boljeg međusobnog skora sa Radničkim, ali bi titulu morali da zacementiraju u Nišu. Solaris je u nezavidnoj poziciji, jer ga na kraju očekuje gostovanje Primorju, pa će morati da očekuje povoljne ishode mečeva svojih rivala čak i za drugo mesto i baraž.

- Došli smo do završnice drugog dela Jadranske lige. Očekuje nas sigurno najbitnija utakmica u sezoni. Naša je prednost što nismo pod pritiskom moranja ulaska u A1 ligu, ali nam se ukazala šansa i pokušaćemo da je iskoristimo. Mislim da smo dobrim igrama to i zaslužili. Najbitnije od svega je da je ova sezona bila jako veliko iskustvo za našu mladu ekipu i da smo mnogo napredovali – istakao je Tomašević.

Prvi duel ovih rivala u Kragujevcu završen je nerešenim rezultatom – 8:8.

- U Kragujevcu smo igrali sa dosta grča i mnogo smo grešili. Nadam se da smo izvukli pouke i da smo od tada ispravili greške. U odnosu na prethodni okršaj pojačani su dolaskom Ranđića koji je vrlo iskusan igrač, a uz njega bih izdvojio i Danilovića, bivšeg reprezentativca Crne Gore. I ova utakmica će biti teška, čvrsta, sa dosta duela, ali se nadam dobroj igri i pobedi – zaključio je Tomašević.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu