Kragujevac domaćin sportskih igara mladih Srbije - iKragujevac


Sport

Kragujevac je danas bio grad-domaćin Sportskih igara mladih Srbije 2016, koje se organizuju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta RS, uz tehničku podršku Gradskog saveza školskog sportskog društva.

Sportske igre mladih Srbije u hali “Jezero“ otvorio je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta. Cilj ove manifestacije je da se tokom letnjeg raspusta, kroz druženje i sport među mladima, promoviše način života čije su osnovne vrednosti - razumevanje, prijateljstvo, tolerancija, solidarnost, fer plej kao najbolja alternativa negativnim trendovima droge i nasilja među mladima.

Manifestacija * Sportske igre mladih* prvi put je održana 1996. godine u Hrvatskoj i za 20 godina na takmičenju je učestvovalo preko milion osnovaca iz regiona. Srbija se priključila pre tri godine, kada je Kragujevac takođe bio domaćin kvalifikacionog takmičenja. Nakon godinu dana pauze, kragujevački osnovci se ponovo bore za plasman na Republičko takmičenje koje će biti održano u Beogradu polovinom jula.

Ove godine učeće na Sportskim igrama mladih uzelo je preko 1000 dečaka i devojčica iz Kragujevca koji će se takmičiti u osam sportskih disciplina: šah, između dve vatre koji se igraju u hali “Jezero“, mali fudbal u balon sali Šumadije i sali “Kole“ petrol, košarka “3 na 3“, odbojka na pesku i tenis koji se igraju u Velikom parku i stoni tenis koji se igra u stonoteniserskom klubu MZ “Vašarište“. 

Danas u Kragujevcu pravimo takmičenje za mališane osnovnoškolskog uzrasta koji se takmiče u osam sportova. Cilj ovih igara je da probamo da izvučemo decu iz kuće, da okupimo što veći broj mališana na našim takmičenjima i da promovišemo druženje kroz sport - kaže Jovan Janković, direktor takmičenja Sportske igre mladih.

Pobedničke ekipe učestvovaće na državnom takmičenju u Beogradu,a veliko međunarodno finale biće održano u Splitu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu