Lešić: Za osvajanje Pecare primeniti ’recept’ iz Jezera - iKragujevac


Sport

Jedan od najistaknutiji pojedinaca među izabranicima Miroslava Mute Nikolića u 2013. godini, Sava Lešić izjavio je da se na gostovanje Širokom  kreće uz maksimalan oprez ali sa poznatim ''receptom'' za osvajanje Pecare.

"Njima više odgovara da igraju pred domaćom publikom, ali mi imamo svoju šansu u Širokom Brijegu, kao i par ekipa koje su ih već savladale kao gosti ove sezone. Čeka nas nezgodan teren, tamo je 'pala' Zvezda, favorit za titulu ove sezone. Neugodan je Široki na svom terenu, igra sasvim različito od onoga na gostovanjima, tako da krećemo na put sa maksimalnim oprezom" ističe Sava Lešić.

 Široki Brijeg zauzima poslednju poziciju na tabeli ABA lige sa skorom 4-10 a u prvom delu sezone u Kragujevcu je doživeo pravi debakl (75:55).

"Presudno u Jezeru je bilo naše zalaganje u odbrani, primili smo svega 55 poena. To je recept i za 'Pecaru'. Ako ponovimo makar i deo te defanzive, bez obzira na nezgodan teren koji nas čeka, mislim da možemo da igramo egal utakmicu i da ponovo slavimo na kraju. Pobeda nam dosta znači, uspeh nad Cibonom dobio bi svoju 'overu', garantovan bi bio izlazak sa začelja tabele. Probaćemo da ih, dakle, svedemo na što manji broj poena, čime bismo ostvarili preduslov za uspeh" objašnjava Lešić.

Duel 15. kola između Širokog i Radničkog igra se u subotu od 19 časova u Širokom Brijegu.

izvor/foto: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu