Radnički nemoćan u ''Šumicama'' - iKragujevac


Sport

Odbojkaši Crvene zvezda nadigrali su Radnički 3:0 (25:20, 25:16, 29:27), u meču trećeg kola Viener štetiše lige.

"Crveno-beli" su drugi put u sezoni nadigrali Kragujevčane, ova put znatno ubedljivije nego u Superkupu kada su se dva tima borila u pet setova za prvi trofej u sezoni.

Zvezdu je do drugog trijufa u ligi ponovo predvodio Dušan Petković sa 24 poena, dok su mu sa druge strane parirali Uglješa Ilić i Dušan Vulović.

U prvom periodu rivali su do završnice bili potpuno ravnopravni. Crvena zvezda je imala dva poena viška na prvom (8:6), Radnički minimalnu prednost na drugom obaveznom predahu (16:15), a pred kraj seta rezultat je glasio 19:19.

Tada su domaći vezali najpre tri poena (22:19), a potom su rutinski sačuvali prednost za uvodno vođstvo – 25:20. U drugom setu Crvena zvezda je bila bolja, razliku je stvarala najviše zahvaljujući sjajnim servisima.

Čak šest as poena imali su crveno-beli u ovom periodu, a prednjačio je Milutinović, koji je tokom meča nanizao i pet poena iz bloka. Za Petkovića Kragujevčani ponovo nisu imali rešenja, pa je Zvezda lako duplirala prednost – 25:16.

U trećem setu drama. Činilo se da će ga Radnički rešiti u svoju korist, imali su gosti veliku prednost, u završnici je bilo čak 22:17. Zvezda se nije predavala, uspela je da priđe na poen zaostatka (24:23), potom da spase nekoliko set lopti i svoju prvu meč loptu realizuje za konačan trijumf – 29:27.

Pored pomenutih Petkovića (24 poena) i Milutinovića (11), istakli su se još Koprivica (11) i Stoilović (8), a sa druge strane bolji od ostalih bili su Uglješa Ilić (14) i Dušan Vulović (12).

foto: wienerliga.org

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu