Đavoli optimisti pred gostovanje na ''Karađorđu'' - iKragujevac


Sport

Fudbaleri Radničkog gostuju Vojvodini u Novom Sadu u okviru  jedanaestog kola Jelen Super Lige. Meč je zakazan za  subotu, 02. novembra.

Trener golmana Radničkog 1923, Dejan Jelčić i standardni prvotimac, Dušan Petronijević veruju u kvalitet svoje ekipe, koja u poslednje vreme pokazuje ozbiljan napredak u igri i nadaju se da će se, kao i do sada, iz Novog Sada vratiti neporaženi.

’Gostujemo ekipi koja je favorit, ali samo na papiru. Međutim to je ekipa koja je u prethodnom kolu pokazala da nije nepobediva na Karađorđu, samim porazom od Slobode 2:1. Moram da naglasim da smo u Kup utakmici u sredu odigrali jednu izuzetno kvalitetnu partiju gde smo pokazali da možemo da se nadmećemo sa velikim ekipama, kao što su Zvezda, Partizan i Vojvodina. U nekim prethodnim duelima sa Vojvodinom izlazili smo kao pobednik, a uvek smo se sa Karađorđa vraćali neporaženi.’ – istakao je Jelčić.

Što se tiče sastava ekipe, na spisku igrača koji će krenuti put Novog Sada neće biti pojedinih standardnih prvotimaca- kako zbog povreda, tako i zbog žutih kartona.

’Imamo malih kadrovskih problema. Na predstojećoj utakmici neće moći da nastupe Slavko Marić i Ivan Petrović zbog žutih kartona, kao ni Filip Knežević zbog povrede. Davno povređeni Fejsa i Stojmirović takođe nisu na raspolaganju stručnom štabu.’ – rekao je Dejan Jelčić.

Vezni igrač Radničkog 1923, Dušan Petronijević, koji u nekoliko poslednjih duela prikazuje dobre partije i čije asistencije sa Karaburme pamtimo, istakao je zadovoljstvo usponom ekipe Radničkog 1923 u poslednje dve nedelje i nadu da će se, uz maksimalan trud, Kragujevčani vratiti zadovoljni iz Novog Sada.

’Sigurno nas očekuje težak meč u subotu pogotovo što je iza nas teška nedelja. Imali smo dve utakmice za nepuna tri-četiri dana, ali to ne treba da nam predstavlja problem. Moramo da damo sve od sebe u subotu kako bismo izvukli što povoljniji rezultat. Mislim da smo pokazali u poslednje dve nedelje da smo u usponu forme, počev od utakmice na Karaburmi, a zatim i juče kada smo pokazali da smo ozbiljan tim. Nažalost nismo ostvarili povoljan rezultat, ali okrećemo se prvenstvu. Idemo u Novi Sad da damo sve od sebe, da pokušamo da se vratimo srećni i zadovoljni iz Novog Sada.’- optimista je Petronijević.

izvor/foto: fkradnicki.com

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu