Prva utakmica Evrokupa u prestonici Šumadije - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog  u sredu igraju premijerni meč u Evrokupu pred svojim navijačima. Protivnik izabranika Miroslava Nikolića biće šampion Finske, ekipa Bizons. 

Košarkaš Radničkog Stefan Jović ubeđen je da Kragujevčani mogu do pobede na svojoj evropskoj premijeri ukoliko hala "Jezero" u sredu bude ispunjena onima koji su spremni da podrže ekipu u duelu sa finskim Bizonima.

"Okosnicu tima Biznonsa čine stranci, imaju pet Amerikanaca i jednog Estonca. Uz to, vodi ih američki trener koji ih je poprilično disciplinovao, i u napadu i u odbrani. Dobro brane pikenrol, a pošto mi to dosta koristimo, mislim da ako to budemo rešavali kako treba, imamo šanse da pobedimo. Prvenstveno su jaki na poziciji plejmejkera - tu imaju Amerikanca Kiza, ali iskusni su im i krilni igrači i centri, naročito Koti. Međutim, u rotaciji imaju sedam igrača, što bi trebalo da bude naša prednost" objašnjava Jović.

Kragujevčanima će duel sa Fincima biti prvi u hali "Jezero" kada su evropska takmičenja u pitanju. Organizator očekuje veliki broj navijača a i Stefan Jović se nada prepunim tribinama i podršci "Đavola".

"U sredu moramo da izađemo sa dosta energije, idemo na pobedu pred našom publikom. Imamo šta da tražimo u Evrokupu, pa očekujemo masovniju podršku navijača. Veliki je uspeh što smo učesnik ovog takmičenja, pa navijačima ne treba dodatni motiv da ispune halu. Verujem da će biti uz nas kao i svih ovih godina. Pozivam ih da ispune Jezero i da zajedno dođemo do istorijske pobede" poručuje bek Radničkog.

Duel Radničkog i finskih Bizona na programu je u sredu sa početkom od 18 časova. Karte za meč mogu se kupiti na blagajnama hale "Jezero" na dan utakmice od 12 do 18 časova po ceni od 300 dinara.

izvor: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu