Radnički spreman za prvi trijumf u Laktašima - iKragujevac


Sport

U četvrtom kolu ABA lige, kragujevački Radnički gostuje Igokei, a susret prošlosezonskih učesnika Fajnal fora je zakazan za nedelju 20. oktobar od 19 časova.

Posle poraza protiv Crvene zvezde u Pioniru, košarkaši Radničkog imaju veliki motiv da se na gostovanju Igokei u Laktašima vrate u pobednički ritam.

U poslednje četiri godine, Radnički i Igokea su se sastajali u dve sezone, i sva četiri puta trijumfovala je ekipa iz Laktaša.

 Iskusni košgeter  Dušan Mlađan smatra da je pred Radničkim pozitivan tok sezone.

- U svaku utakmicu moramo da uđemo napadački, da atakujemo na rivala kao što smo to činili u prve dve utakmice ABA lige, ali uostalom i tokom priprema. Treba da nametnemo svoj ritam, dosta da trčimo, da smo agresivni i bez straha. Nužno je da smo koncentrisani svih 40 minuta, nismo ekipa koja može da dozvoli suparniku 10-15 minuta dominacije, pa da se vraća u meč.

Recept za uspeh je onaj košarkaški bezobrazluk, a mi ga imamo, i napadački sistem, za šta imamo potencijal. Kao što verujem u svoj šut kada je najnapetije, tokom cele karijere uzimao sam odgovornost, verujem u ovaj tim. Izuzev meča sa Zvezdom, u 17-18 utakmica za dva meseca nismo pravili velike kikseve. Mislim da ćemo imati dobru sezonu. Krećemo na put sa optimizmom, izjavio je Mlađan.

izvor: kkradnicki.rs

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu