Filip Knežević osvojio Karaburmu - iKragujevac


Sport

Ceo plen sa gostovanja odneo je kragujevački Radnički, koji je na Karaburmi savladao OFK Beograd sa 2:3. Strelac prvog i trećeg gola za goste bio je Filip Knežević, najpre u 11. minutu posle asistencije Dušana Petronijevića po zemlji, a potom u 69. minutu za 1:3 i to u odlično izvedenoj kontri.

Kragujevčani su osvojili Karaburmu, Radnički je u više interesantnoj nego kvalitetnoj utakmici pobedio OFK Beograd 3:2 (2:0). „Romantičari“ su ponovo igrali slabo na svom terenu, škripalo je u svim linijama, a posebno u veznom redu koji trener Zlatko Krmpotić stalno menja tražeći dobitnu kombinaciju. Iskusna ekipa iz Kragujevca umela je da kazni sve greške domaćina, imala Petronijevića i Kneževića koji su obavili najznačajniji deo posla.

OFK Beograd je ponovo prosuo jedno celo poluvreme, ali za razliku od meča protiv Rada, nedopustive greške bile su ekspresno plaćene. Domaćini nisu ozbiljno shvatili nekoliko dobrih prodora pre svih Kneževića po levom krilu, pa su zbog toga bili u minusu već od 10. minuta. Golubović je samo nemo posmatrao ne tako brzog Petronijevića kako prolazi po levoj strani, iskusni vezista je lepo video kako se kreće Filip Knežević i uposlio ga tako precizno da igraču Partizana na pozajmici nije bilo teško da sa peterca matira Pavlovića.

Nisu se „romantičari“ dozvali pameti, nepotrebni dribling Dražića, pa nelogičan odigravanje glavom unazad Vasiljevića doveo je do druge asistencije Petronijevića i gola Darka Spalevića za 0:2. Čini se da je Petronijević više šutirao na gol nego što je imao želju da doda do zaboravljenog Spalevića koji je sa pet metara ugurao loptu u mrežu. Radnički nije igrao ništa posebno, samo je manje grešio od domaćina koji je prvi deo odigrao za nulu.

Ulaskom plejmejkera Paločevića, kad već trener Krmpotić ni u protokol nije ubacio oporavljenog Marka Perovića, domaćini su delovali za nijansu organizovanije jer je levonogi vezista i probijao i razigravao saigrače po krilima. Kragujevčani su sami krivi što je od 58. minuta na semaforu stajalo 1:2, jer su pustili do tada jednog od najslabijih na terenu Dejana Dražića da dođe na ivicu peterca i ispod Čančarevića pošalje loptu u mrežu. I kad su domaćini krenuli po izjednačenje, usledila je kontra gostiju, Filip Knežević je kao brzi voz pretrčao spore defanzivce domaćina i rutinski pogodio mrežu, ali nije tada rešio i pitanje pobednika, jer je posle greške Ivana Petrovića iskusni Jovan Damjanović vratio neizvesnost. Ipak, malo valjanjem po travi, više isksutvom, gosti su sačuvali tri boda.

OFK BEOGRAD – RADNIČKI 1923 2:3 (0:2)

STRELCI: Dražić u 58. i Damjanović u 73. za OFK Beograd, a Knežević u 10. i 68, Spalević u 35. minutu za Radnički. Stadion: Omladinski. Gledalaca: 600. Sudija: Vlada Glođević (Vrbas) 6.

OFK BEOGRAD: Pavlović 6 – Golubović 5, Planić 5,5, Vasiljević 5,5, Antonov 5,5 (od 70. Ješić 6) – Zdjelar 5,5, Gajić 5 – Čavrić 5 (od 74. Radivojević -), Ivanović 5 (od 46. Paločević 6,5), Dražić 6 – Damjanović 6.

RADNIČKI 1923: Čančarević 6 – S. Petrović 6, Tintor 7, Rosić 6 (od 65. Otašević -), Marić 6 – I. Petrović 5,5, Petronijević 7 – Krivokapić 6, Beljić 6,5, Knežević 7,5 (od 87. Kovačević -) – Spalević 6,5 (od 83. Andrić -).

{youtube}ciGDveoQuik{/youtube}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu