"Kreativni kurs gitare"u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U kragujevačkom Studentskom kulturnom centru počelo je prijavljivanje za novi „Kreativni kurs gitare“, koji je organizovan u saradnji sa „Gitar Art Festival“-om, da bi osobama svih uzrasta bilo omogućeno brzo i jednostavno učenje sviranja gitare.

(Re)Kreativni kurs Gitare je zamišljen kao projekat koji uvodi u savremene tehnike akustične i klasične gitare i sastoji se od četiri nivoa, tokom kojih je moguće kontinuirano usavršavanje i napredovanje kroz produbljivanje znanja savremenih tehnika i stilova akustične i klasične gitare.
Polaznicima osnovnog kursa, biće obezbeđene knjige i gitare uz mogućnost iznajmljivanja, korišćenja sopstvene ili kupovinom nove akustične ili klasične gitare po povoljnijoj ceni. Mesečni troškovi pohađanja Kreativnog Kursa Gitare iznose 3.000 RSD, a nastava obuhvata 32 nastavne jedinice. Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od po 55 minuta, a održava se i grupna nastava sa 10 do 12 polaznika. Tokom kursa se uči klasični, rock, džez i izabran zabavni repertoar. Polaznici će moći da uče uz nastavni materijal i specifičan udžbenik, a prethodno muzičko iskustvo nije neophodno.Kreativni kurs gitare startuje sa novim početnim i naprednim grupama od marta ove godine . Upis je u toku, a prijave se mogu izvršiti u SKC-u u nedelju 22. februara u 19h, kada će i naši stari polaznici kursa održati mini koncert u prostoru Kontakt galerije Studentskog kulturnog centra.Prijavljivanje je moguće i pozivom na brojeve telefona 034335050 i 034336122, radnim danima od 9 do 14h, kao i putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Kurs sadrži četiri nivoa, koja omogućavaju kontinuirano usavršavanje i napredovanje kroz produbljivanje znanja savremenih tehnika i stilova akustične i klasične gitare. Prvi nivo Kreativnog Kursa Gitare uključuje učenje osnovnih akorada u prvoj poziciji, bare akorada, učenje čitanja nota i tablatura na gitari, učenje tehnika fingerstajl, kao i osnove muzičke teorije. Drugi Kreativni Kurs Gitare uključuje: produbljivane znanja savremenih tehnika fingerstajl i klasične gitare kroz prošireni repertoar poznatih pop/rock i klasicnih kompozicija, kao i produbljivane znanja u čitanju tabulatra i tradicionalnog notnog sistema. Treći i četvrti nivo Kreativnog Kursa Gitare odnosi se na master program koji podrazumeva individualnu nastavu i složeniji program.

Organizatori garantuju uspeh za svakog polaznika bez obzira na uzrast, talenat, sluh i iskustvo, a predhodno muzičko iskustvo nije potrebno. Svim polaznicima kursa obezbeđena je i mogućnost iznajmljivanja, ili kupovine nove akustične klasične gitare po povoljnijoj ceni, kao i korišćenje sopstvene, ukoliko je poseduju.
Kreativni Kurs Gitare organizovan je u 15 gradova Srbije, a organizatori iz „Gitar Arta“ kažu da su najveću podršku u sprovođenju projekta, imali upravo od Kragujevačkog Studentskog kulturnog centra, koji je u velikoj meri doprineo popularizaciji i uspehu kursa. Kurs je zasnovan je na specifičnom programu koji se već petnaest godina uspešno koristi na jednoj od najprestižnijih muzičkih Akademija „Indiana Universety Jacobs School of Music“. Tokom kursa polaznici će pored specifične muzičke edukacije imati priliku i da razvijaju kulturu kritičkog slušanja muzike kroz organizovane odlaske na koncerte Gitar Art Festivala, a takođe i kroz sviranje profesora gitare na samom času. 

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu