Hadžimanov, Jevtović i Milutinović u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U subotu, 21. februara, u Kontakt galeriji SKC-a biće održan koncert trojice odličnih muzičara, Vasila Hadžimanova, Dušana Jevtovića i Peđe Milutinovića.

Bez obzira na pozamašne biografije ovih muzičara i njihovo iskustvo u improvizovanoj muzici, publika će imati priliku da po prvi put čuje njihove autorske pesme u zanimljivoj formaciji i aranžmanima, kao i pokušaj da se predstave na drugačiji način u Srbiji. Saradnja tri muzičara je samo početak onoga što sledi u skorijoj budućnosti, a odnosi se na snimanje i izdavanje novog materijala.

Do saradnje Vasila i Dušana dolazi nakon višemesečnih razgovora o projektima, muzici i svemu onome svojstvenom za život muzičara u svetu danas. Dušan Jevtović je u poslednjih par godina napravio pravi bum na svetskoj jazz/progrock sceni, naročito svojim poslednjim izdanjem Am I Walking Wrong, izdatim za New York izdavača Moonjune records. Album je kritički prihvaćen u čitavom svetu sa preko stotinu odličnih recenzija u svim relevantnim časopisima, blogovima, i web stranama zaduženim za jazz i progresivnu muziku. Vasil Hadžimanov je poznat po radu u svom bendu VHB poslednjih skoro dve decenije, radu na filmskoj, pozorišnoj muzici. Muzičar svetske klase sposoban da se prilagodi svakoj situaciji i žanru i ostavi svoj prepoznatljiv pečat. Publika u regionu, poslednjih meseci je imala prilike da ga čuje sa svojim bendom i gostom, poznatim njujorškim saxofonistom Dejvid Binijem. Sa tih nastupa priprema se novo izdanje VH banda. Ovaj put nastupiće uz pomoć Peđe Milutinovića na bubnjevima. Peđa je poslednjih godina najaktvniji muzičar na jazz sceni u našoj zemlji, poznat publici po energiji i iskustvu na kom mu mogu pozavideti mnogo starije kolege. Stalni je član VH benda, kao I Qzama Quartet-a. Koncert počinje u 22 sata, a cena ulaznice je 300 RSD. 

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu