Festival novog britanskog filma u SKC-u - iKragujevac


Kultura

Festival novog britanskog filma, „Film and Chips“, biće održan od 16. do 18. januara u Studentskom kulturnom centru Kragujevac. Filmovi će biti prikazivani u Kontakt Galeriji SKC-a, u terminima od 19 i 21 čas.

Na festivalu “Film and Chips” koji će istovremeno biti održan u deset gradova Srbije (Beograd, Kragujevac, Pančevo, Čačak, Vrnjačka Banja, Subotica, Kikinda, Zrenjanin, Vršac i Valjevo), biće premijerno prikazano pet filmova najnovije britanske produkcije. Organizatori festivala su British Council i Dom omladine Beograda, a pokrovitelj je Britanska ambasada u Beogradu.

Britanska kinematografija, našoj publici jedna od omiljenih, tokom proteklih godina promovisala je autore koji svojim ostvarenjima privlače sve više pažnje. Cilj festivala ”Film and Chips” je da ova nova imena predstavi što većem broju ljubitelja sedme umetnosti, što je i osnovni razlog za koncept prikazivanja celog repertoara na više mesta istovremeno.Na ovaj način, takođe, želja je da se doprinese poboljšanju distibucije umetničkih filmova u Srbiji i pre digitalizacije većeg broja bioskopskih sala.  

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu