PONOVO ZAJEDNO: Deca čiji su roditelji poginuli od danas su zajedno u bolnici u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Anastasija (5), Nenad (3) i četrnaestomesečni Nemanja Vasić iz Rakitova kod Jagodine, koji su preživeli udes u kojem su im poginuli roditelji Marija (23) i Slaviša (30), od danas su zajedno u bolnici u Kragujevcu. TRAGEDIJA na putu Jagodina - Kragujevac: Majka poginula štiteći bebu! (FOTO)

Tamo će biti još dve nedelje dok Centar za socijalni rad u Jagodini ne donese odluku o starateljstvu. Trenutno Centar razmatra više mogućnosti za privremeni ili trajni smeštaj.

Ujak pokojne majke Marije određen je za privremenog staratelja. Intenzivno se radi na rešenju određivanja staratelja za decu i u taj postupak je uključen tim sastavljen od pedagoga, psihologa, socijalnog radnika i pravnika. Oni će u narednom periodu doneti odluku da li će deca biti smeštena u hraniteljsku porodicu privremeno ili trajno ili kod nekog rođaka.

- Zasad se baka Vlajinka, majka pokojnog Slaviše, pojavljuje kao zainteresovana da prihvati decu. Deca će ostati zajedno i u njihovom je interesu da budu vezana za rođake, te će u svakom slučaju biti u blizini matične porodice ukoliko budu smešteni u hraniteljsku porodicu - navodi ona za Blic.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu