Bogat kulturni program u Studentskom kulturnom centru Kragujevac: Susret sa filmom i književnošću - iKragujevac


Kultura

U periodu od 15. do 21. aprila 2024. godine, ljubitelji kulture i umetnosti imaju priliku da se dive raznovrsnom kulturnom programu u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra (SKC) u Kragujevcu.

Program počinje u utorak, 16. aprila u 20:00 časova, intrigantnom filmskom projekcijom pod nazivom "Naslednik", u režiji Gzavijea Legrana. Ovaj triler prati priču Elias Barnesa koji se suočava sa svojom prošlošću dok se bori sa očekivanjima svog poslodavca i neočekivanom obavezom vraćanja u Montreal. Da li će otkriti nešto što će zauvek promeniti njegov život?

Sreda, 17. april u 20:00 časova rezervisana je za "Razgovor o knjigama", gde će pozorišna glumica i pedagoškinja Marija Miladinović predstaviti svoje poetske zbirke "Brodvej pod svetlima mobilnih telefona" i "Pita od džeza". Ovo će biti prilika da se upoznate sa njenim poetskim stilom i saznanjima koja su je inspirisala da pretoči svoj život u poeziju.

Četvrtak, 18. april u 20:00 časova donosi projekciju filma i diskusiju pod nazivom "Zimska škola FILUM/DAAD, Die Welle". Ovaj savremeni nemački film, uz podršku SKC Kragujevac i FILUM-a, nudi intrigantnu priču koja će vas naterati da razmišljate. Ulaz na događaj je slobodan, a nakon projekcije sledi diskusija.

Petak, 19. april u 18:00 časova rezervisan je za francusku filmsku radionicu uz projekciju filma "Tant que le soleil frappe" u režiji Filipa Petita. U saradnji sa Katedrom za romanistiku Filološko-umetničkog fakulteta i Francuskim institutom, SKC Kragujevac predstavlja ovaj emotivni film sa prevodom na srpski jezik.

Ulaz na sve događaje je besplatan, stoga ne propustite priliku da uživate u bogatom kulturnom iskustvu u Studentskom kulturnom centru Kragujevac. Za više informacija posetite zvanični sajt www.skckg.com.

Sledite svoju strast prema umetnosti i kulturi, i doživite nezaboravne trenutke u SKC Kragujevac!

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu