Kragujevačko "Pozorište za decu i mlade" učestvuje u projektu od internacionalnog značaja povodom Svetskog dana lutkarstva - iKragujevac


Kultura

Danas, 21. marta, obeležava se Svetski dan lutkarstva, a grad Kragujevac ima poseban razlog za slavlje. "Pozorište za decu i mlade" iz Kragujevca učestvuje u internacionalnom projektu "Let There be Light" koji širi poruku lutkarske umetnosti širom sveta.

Projekat je nastao saradnjom tri lutkarska pozorišta: "Pozorišta lutaka" iz Mostara, "Gradskog kazališta lutaka Rijeka" i upravo "Pozorišta za decu i mlade" iz Kragujevca. On je deo programa UNIMA International, organizacije koja se zalaže za kreativnu i colaborativnu lutkarsku umetnost koja promoviše mir i međusobno razumevanje.

Prema projektu "Let There be Light" poruka Svetskog dana lutkarstva 2024. godine se prenosi na globalnom nivou. UNIMA International je poznata po svom angažovanju na promociji slobode izražavanja i razumevanja među kulturama. Organizacija pruža podršku lutkarima širom sveta koji svojim radom doprinose miru, međukulturnoj razmeni i poštovanju ljudskih prava.

Link za film koji možete koristiti, šaljemo vam ovde:

https://www.youtube.com/watch?v=vbj-YJcCOCo

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu