Đurđevdanska proslava u Kragujevcu: Tri dana koncerata, vatrometa i bogat kulturni program - iKragujevac


Kultura

Kragujevčani će i ove godine uživati u bogatom programu povodom Đurđevdana, koji će trajati tri dana na platou ispred Skupštine grada. Proslava će obuhvatiti koncerte umetnika iz Srbije i regiona, a vrhunac će biti tradicionalni vatromet.

Na sam Đurđevdan, 6. maja, u 20 časova na trgu ispred gradske kuće, nastupiće grupa Neverne Bebe, dok će nakon njih na scenu stati Bajaga. Planiran je i spektakularni vatromet koji će oduševiti prisutne.

Direktor Doma omladine Kragujevac, Nebojša Jakovljević, najavio je raznovrstan muzički program koji će se održati tokom tri dana proslave. Koncert kragujevačkog Simfonijskog orkestra zakazan je za 7. maj, a na sceni će se pojaviti i Ivana Negativ, Dado Topić, Kiki Lesendrić i Tijana Dapčević. Za 8. maj je predviđeno hip-hop veče.

Grad Kragujevac je pokrovitelj ovih manifestacija koje će započeti Đurđevdanskim pesničkim susretima 2. maja. Nakon svečane sednice gradskog parlamenta 6. maja, nastupiće dečji i omladinski folklorni ansambli Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević, a sledi Đurđevdanski maskenbal i Festival uličnih svirača.

U okviru majskih svečanosti biće organizovan 26. Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra“ od 14. do 18. maja, a od 15. do 19. maja biće organizovan Sajam knjiga. Festival Joakimovi dani – smotra pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca održaće se od 23. do 29. maja. Majske svečanosti u Kragujevcu biće zatvorene izložbom „75 godina Narodnog muzeja Šumadije“, 31. maja.

Đurđevdanska proslava obećava da će Kragujevac biti epicentar zabave i kulture tokom ovih dana, pružajući nezaboravne trenutke za sve posetioce i sugrađane.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu