TRAGEDIJA na putu Jagodina - Kragujevac: Majka poginula štiteći bebu! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Majčina ljubav je bezuslovna, za to i ne treba dokaz, ali na veliku žalost imamo primer te bezuslovne ljubavi, kada se daje život za život. Tragična smrt supružnika Marije Agatonović (23) i Slaviše Vasića (30) iz Jagodine otvorila je bolno pitanje odrastanja i budućnosti troje preživele dece. STRAŠNO - UDES na putu Jagodina - Kragujevac : Dvoje odraslih poginulo, troje dece povređeno!

Marija i Slaviša poginuli su preksinoć u saobraćajnoj nesreći u Dragocvetu kod Jagodine, dok su njihova deca Anastasija (5), Nenad (3) i četrnaestomesečni Nemanja povređeni i nisu životno ugroženi.

Živko Vasić, stric pokojnog Slaviše, kroz suze priča da su u bolnici u Kragujevcu pitali malu Anastasiju koga ima, a ona je kazala da “više nema nikog i da je sve u vodu otišlo”.

- Nemanja je samo žmurio - ponavlja Anastasija kad priča o nesreći.
Stric Živko kaže da je ona sada sa trogodišnjim Nenadom, kome je sanirana povreda noge u kragujevačkoj bolnici.

- Najmlađeg Nemanju je majka držala u naručju i telom ga zaštitila od sigurne smrti. On ima prelom kuka i prebačen je u Beograd - kaže Živko.
Stric Živko kaže da je ona sada sa trogodišnjim Nenadom, kome je sanirana povreda noge u kragujevačkoj bolnici.

- Najmlađeg Nemanju je majka držala u naručju i telom ga zaštitila od sigurne smrti. On ima prelom kuka i prebačen je u Beograd - kaže Živko.
- Anastasija je vrištala i plakala kada smo otac Zoran i ja došli do mesta nesreće. Bila je van sebe zbog svega što se dogodilo. Mislim da je bila svesna tragedije. Ona je ispala iz automobila dok su Nemanja i Nenad bili unutra. Odmah su izvađeni, a zatim Slaviša, koji je davao znake života kad je odvezen u bolnicu, dok je Marija poginula na licu mesta. Zaštitila je Nemanju svojim telom - priča Marko, brat pokojne Marije.

- Kod mene je proveo čitavo popodne, popravljao je auspuh. Imao je problem sa kočnicama, menjao ih je, popravljao, ali problem nije mogao da se reši. On je taj put znao bolje nego put do roditeljske kuće, jer su tri puta dnevno išli u Šuljkovac, vodili decu, praktično tamo živeli, a u Jagodini su samo spavali. Najverovatnije je da su kočnice zatajile - pretpostavlja Nebojša Vasić, brat od strica pokojnog Slaviše.
Komšija Zoran Simić prvi je javio Agatonovićima za tragediju.

- Život je nepravedan, crn bez imalo belog - priča Simić.

Centar za socijalni rad upoznat je tragedijom i u narednom periodu odlučiće se šta će biti s decom. Rođaci su spremni da preuzmu brigu o sve troje dece. Marija i Slaviša živeli su u Jagodini i izdržavali se od socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Marijin deda im je ustupio kuću. Majka pokojnog Slaviše od smrti supruga nema primanja, čak ni socijalnu pomoć. On je ranije radio kao taksista, ali je već dugo bez posla.

Izvor: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu