KG PRIČA: PRED GRAĐANE UMESTO “LEPIH ŽELJA” – KONKRETNE PROJEKTE I IZVORE FINANSIRANJA - iKragujevac


Izbori 2020

Izborna lista “Kragujevačka priča i tolerancija Boris Kovačević Šuma” prilikom predstavljanja planova razvoja Kragujevca u kampanji, jasno će definisati iz kojih sredstava će biti ostvaren svaki projekat. Na prvoj predizbornoj konferenciji za medije, Boris Kovačević, nosilac liste pod rednim brojem sedam, rekao je da je ključno pitanje na koji način će se obezbediti funkcionisanje sistema lokalne samouprave, s obzirom da je grad prezadužen i da je pred bankrotstvom. On insistira da je od ključne važnosti da se kaže od kojih para će se realizovati sve ideje za oporavak i modernizaciju grada koje se nude građanima. Kovačević je rekao da će lista koju predvodi sve planove potkrepiti izvorima i načinima finansiranja.

   “Zalažemo se za potpuno slobodno tržište i da se kroz javno-privatno partnerstvo dolazi do viška sredstava u budžetu Grada. Ključna stvar je potpuna reforma komunalnog sektora, na koji se sada troše ogromna sredstva iz gradske kase. Naš plan je da Grad zadrži vlasništvo nad imovinom komunalnih preduzeća, ali da gotovo sve delatnosti, izuzev vodovoda i kanalizacije, budu poverene Kragujevčanima, fizičkim i pravnim licima, koji će obavljati te poslove. Građani će dobiti mnogo nižu cenu, a daleko kvalitetniju uslugu. Takođe, na ovaj način biće ostvarene ogromne uštede, ali i povećan priliv u budžet. Ta sredstva mogu da se iskoriste za podsticaj razvoja lokalne privatne privrede, što će doneti još novca u budžet. Grad će tako dobiti finansijske mogućnosti da ulaže u infrastrukturu, ulice, puteve, koncertne dvorane i druge važne objekte, ali i da obezbedi socijalno ugrožene”, rekao je Kovačević.

Na konferenciji za medije izborne liste “Kragujevačka priča i tolerancija Boris Kovačević Šuma” rečeno je da će u njihovom fokusu, uz rešavanje ekonomskih i komunalnih pitanja u gradu, biti rešavanje ogromnih problema u saobraćaju i njegovo rasterećenje, gasifikacija, revitalizacija centralnih zona, poput Miloševog venca, Arsenala i trga kod suda. Kako je rekao Boris Kovačević, modernizacija Kragujevca može da se ostvari samo uz prihvatanje i primenu potpuno drugačije politike nego što je to bilo do sada. Konstatujući da za prethodne četiri godine gradska vlast predvođena SNS-om nije ostvarila praktično ništa od silnih predizbornih obećanja o brojnim investicijama, Kovačević je rekao da će, ukoliko se ta vlast ne promeni, sve ostati po starom i neće biti nikakvog napretka.

“Političkih floskula je svima dosta, a dosta je i predizbornih obećanja bez pokrića. Ako i dalje svi poslovi upravljanja gradom budu povereni nekom budućem potencijalnom nasledniku Radomira Nikolića, koji će gradske firme voditi sa svojim ljudima, kao i do sada, nezainteresovanim, nesposobnim, Kragujevac neće moći da se pomeri sa mrtve tačke”, poručio je Kovačević. On je, u ime liste “Kragujevačka priča i tolerancija Boris Kovačević Šuma”, pozvao sve učesnike u izbornom procesu, političke stranke, ali i građane, na ozbiljnost i odgovornost.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu