KG: Povećanje zapošljivosti mladih - iKragujevac


Vesti

Za povećanje zapošljivosti mladih na području grada Kragujevca, Ministarstvo omladine i sporta odobrilo je blizu 3,2 miliona dinara.

To je cilj projekta kojim je lokalna samouprava aplicirala za sredstva iz republičkog budžeta, u partnerstvu sa Biznis inovacionim centrom.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih nezaposlenima do 30 godina starosti, za osnivanje pet kompanija, trebalo bi da bude raspisan do kraja avgusta.

Imajući u vidu činjenicu da je nezaposlenost jedan od najvećih problema mladih, grad Kragujevac i Biznis inovacioni centar osmislili su projekat koji ima za cilj povećanje zapošljivosti pripadnika ove populacije.

Ova ideja pokazala se kao najbolja među 22, koje su iz cele Srbije prispele na konkurs Ministarstva omladine i sporta, koje je za finansiranje projekata iz omladinske politike namenilo blizu 40 miliona dinara.

Svi koji su budu prijavili na konkurs pohađaće obuke koje se tiču pokretanja posla, timskog rada, odnosa sa javnošću, veština poslovanja.

Za realizaciju projekta „Povećanje zapošljivosti mladih kroz model poslovnih simulacija i prenosivih veština“, Ministarstvo omladine i sporta odobrilo je blizu 3,2 miliona dinara.

(RTK)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu