ZANIMLJIV PROGRAM ZA DAN GRADA: Ne propustite karnevalski defile - iKragujevac


Vesti

Povodom Đurđevdana – Dana grada i velikog jubileja 200 godina od proglašenja Kragujevca za prvu prestonicu moderne Srbije, lokalna samouprava i GTO organizuju Karnevalski defile čiji je slogan “Kragujevac – moj glavni grad”.

Karneval će biti organizovan u nedelju 6. maja u 11 časova i kretaće se od ulice Kragujevačkog oktobra, ulicom Aleksandra I Karađorđevića, te 27. marta do Bezistana, odakle će dečja povorka krenuti ka bini na kojoj će biti izveden prigodan program i izabrane najlepše karnevalske maske.

Osim najmlađih učesnika i dece školskog uzrasta, grad Kragujevac poziva i sve institucije, ustanove, privredna društva, preduzetnike i udruženja građana da učestvuju u karnevalu. Posle Udruženja ljubitelja fića koji su tradicionalno do sada bili na kraju kolone, u defileu će učestvovati i predstavnici Vojske Srbije, policije, vatrogasne službe, hitne pomoći, gradskih komunalnih preduzeća… Oni će proći Glavnom ulicom, kao i karnevalska povorka, a potom ulicom Nikole Pašića do Trga slobode. Ispred Skupštine grada ljubitelji fića i svih drugih institucija, ustanova, privrednih društava parkiraće svoja vozila i nastaviće druženje sa građanima.

Grad Kragujevac poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u defileu, na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 25. aprila 2018. godine. Prilikom prijavljivanja potrebno je navesti kratak opis predstavljanja, broj učesnika i osobu za kontakt.

Cilj manifestacije je da građanima Kragujevca i gostima prikaže sve značajne republičke i gradske institucije na način koji sami osmisle imajući u vidu temu karnevala – 200 godina prve prestonice moderne Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu