UPRKOS SKANDALU: Senat jednoglasno podržao kandidaturu Arsenijevića za rektora Univerziteta u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Nebojša Arsenijević jednoglasno je ponovo predložen za kandidata za rektora kragujevačkog Univerziteta.

Kako je saopštio Senat Univerziteta za Arsenijevića se, tajnim glasanjem, izjasnilo svih 29 članova Senata.

Ukoliko bude izabran, Arsenijević će tu funkciju obavljati u narednom trogodišnjem periodu, od 1. septembra ove do 1. septembra 2021.

Kako je Tanjugu rečeno u Senatu, sednica Saveta Univerziteta na kojoj se bira rektor biće održana najkasnije do 7. marta.

Mediji su ranije Arsenijeviću pripisali bahato ponašanje i mahinacije, rođačko zapošljavanje, da je „sredio“ sinu da upiše doktorske studije i pre nego što je završio osnovne i zaaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka, kao i da je Agencija za borbu protiv korupcije predložila njegovo razrešenje. Savet Univerziteta u Kragujevcu 6. februara jednoglasno je odlučio da ne razmatra preporuku Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje sa javne funkcije Arsenijevića i odlučio da ne poništi ispravu njegovog sina Aleksandra o stečenom naučno-nastavnom zvanju, iako je inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da je njegov doktorat nezakonit. Savet je odlučio da preporuka za razrešenje rektora neće biti razmatrana dok se ne donese odluka o žalbi, podneta Agenciji za borbu protiv korupcije i ne dostavi Savetu kao nadležnom organu.

(Beta)
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu