Dan škole „Miloje Simović“ u Dragobraći - iKragujevac


Vesti

Osnovna škola „Miloje Simović“ u Dragobraći obeležila je 98 godina postojanja.

U poslednjih godinu dana, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave koja je izdvojila 3 miliona dinara, u školi su izvedeni značajni radovi.

Zahvaljujući italijanskoj nevladinoj organizaciji pod nazivom „Ne bombe, već bombone“, koja je donirala oko milion dinara, izvedeni su dodatni građevinski radovi.

Prigodnim programom koji su pripremili učenici Osnovne škole „Miloje Simović“, obeležen je dan ove obrazovne ustanove. Najbolji đaci i zaposleni nagrađeni su za postignute rezultate.

Školu pohađa 335 učenika, a osim objekta na matičnoj lokaciji, postoje i dva izdvojena odeljenja u Drenovcu i Goločelu. 

U poslednjih godinu dana iz gradske kase izdvojeno je tri miliona dinara za rekonstrukciju školskih toaleta, a u toku je renoviranje stare školske zgrade i izgradnja nove fiskulturne sale. 

Današnja svečanost bila je prilika da se nagrade i pomoćni radnici škole. Oni su dali izuzetan doprinos, jer su i van radnog vremena bez novčane naknade, volonterski pomagali da se građevinski radovi što pre završe.

Učenici koji su postigli dobre rezultate na školskim takmičenjima nagrađeni su knjigama. 

Planovi rukovodstva škola su veliki. Uskoro će u izdvojenom odeljenju u Drenovcu biti uvedeno parno grejanje, čime će biti poboljšani uslovi i za rad i učenje. 

Ipak, najveću investiciju vrednu više od pet miliona dinara predstavlja zamena školske stolarije. 

Fiskulturna sala u staroj školskoj zgradi, u kojoj će biti adaptirane i dve učionice, biće završena naredne godine.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu