SVI KRAGUJEVČANI SE MOLE ZA NJU: Teodora prošla kroz pakao! - iKragujevac


Vesti

Bogdan Vranješević, otac hrabre devojčice iz Kragujevca koja je operisana u Nemačkoj, kaže da su rezultati ohrabrujući, ali da je još rano za euforiju

Mala Teodora Vranješević (9), kojoj je pre tačno mesec dana obavljena transplantacija koštane srži na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Frankfurtu, trenutno se oseća dobro, a poslednji rezultati su, kako kažu lekari, ohrabrujući!

Teodorin otac Bogdan Vranješević ističe da su on i supruga još uvek rezervisani...

- Teica je sada sjajno kako je bilo! Prvi rezultati su ohrabrujući, a ostale čekamo. No, naučili smo za sve ovo vreme - nema euforije, radosti, jer se sa ovom prokletinjom nikad ne zna! Samo polako, korak po korak, oprezno. Još dugo će vremena morati da prođe da bi lekari rekli - to je to, uspeli smo - priča Bogdan.

On kaže da je Tea, otkako je pre tri meseca primljena u nemačku bolnicu, prošla kroz brojne probleme i imala vrlo rizične periode, iz kojih se srećom izvukla.

- Nije što je moje dete, ali stvarno, zaista je zaslužila da se izleči, jer teško je pobrojati i opisati šta ju je sve snašlo samo u ova tri meseca u Nemačkoj. Pregurala je veliki recidiv, pa užasno jak, opasan blok hemioterapije, pa sepsu, kad je bukvalno bila na ivici... Prebrodila je i novi, najteži blok hemioterapije pred transplantaciju, da bi onda, na sam dan transplantacije, dobila upalu pluća - priseća se Bogdan.

On kaže da devojčica u trenutku kada joj je otkazalo celo levo plućno krilo, nije imala nijedan jedini leukocit kao odbranu.

- I tu se izvukla. Lekari su bili u čudu oko nje još otkad su otkrili recidiv, jer nisu mogli da veruju kako izgleda, kako se oseća, a imala je 70 odsto malignih ćelija u koštanoj srži. A novo čudo ih je snašlo kad je preživela sepsu. Tada takođe nije imala nijedan leukocit! - prepričava Bogdan hrabru borbu svoga deteta.

Taman kad je primirena pneumonija, Tea je dobila opekotine na koži od hemioterapije koja je kroz kožu počela da se izlučuje iz organizma.

- Pakao! I to je preblaga kvalifikacija! Elem, preživela je do sada takoreći nemoguće, te zaista verujem da Bog treba da se smiluje...

(Kurir)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu