SAMOUBISTVA, RANJAVANJA: Tragedije u Kragujevcu brojne! - iKragujevac


Vesti

Samoubistva, ranjavanja surova su svakodnevnica godinama u nazad, ne samo u Srbiji već i u Kragujevcu. Broj onih koje se odlučuje na samoubistvo,svakim danom je se sve veći, a jedan od glavnih razloga je psihološko stanje.

DETALJI TRAGEDIJE U ILIĆEVU: Davio ženu, pa sebe ubo nožem

Rezultati najnovijih istraživanja Unicefa i Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji ukazuju na loše mentalno zdravlje, sa sve višom stopom poremećaja ponašanja, bolesti zavisnosti, depresije i samoubistava. 

KRAGUJEVAČKI VOJNIK IZVRŠIO SAMOUBISTVO

Starije osobe se odlučuju na samoubistvo kada dobro razmisle o tome i kada im život postane mučenje, dok se omladina za razliku od njih prema rečima psihoterapeuta, ponaša ishitreno, bez mnogo razmišljanja, pada u očaj i misli da se nalazi u bezizlaznoj situaciji.

TRAGEDIJA U KRAGUJEVCU: Žena se obesila u vinovoj lozi!

Najveći broj onih koji izvrše samoubistvo prethodno, na neki način, stavljaju to do znanja – pišu oproštajna pisma ili govore o bezvrednosti života. Uvek se prvo u dušama i mislima takvih osoba rađaju bolesne ideje o bezvrednosti života. Zatim, govore i o tome kakav bi bio njihov kraj, obilaze mesta ili biraju sredstva sa kojima bi trebalo to da urade. To je sve neki period apela i poruka okolini.

Dečak skočio sa 15.  sprata u Kragujevcu (FOTO)

Neke od izjava koje ponavaljaju potencijalne samoubice, jesu i: “E, ne znaš ti šta su pravi problemi”, “Nije mi ni do čega”, “Ne planirajte me ni za šta!”. Znak može biti i ako osoba počne drugima da poklanja svoje stvari koje su joj bile značajne.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu