SKANDAL: Direktorka kragujevačkog Doma zdravlja pokušala da iznudi 30% veću platu! - iKragujevac


Vesti

Kako iKragujevac saznaje, direktorka Doma zdravlja Dr Branimirka Svilar koja je danas podnela ostavku, zatražila je na današnjoj (?) sednici Upravnog odbora ove ustanove da se njoj i njenom zameniku Dr Slavomiru Petroviću poveća plata za 30 odsto. Da li je ovo povezano sa njenim podnošenjem ostavke?

Ono što je posebno interesantno je da se poklapaju dan traženja povećanja zarade i dan kada je i - dala ostavku! Direktorka u ostavci je, kako saznaje naš portal, prvi pokušaj povećanja plate uspešno sprovela u januaru 2015. godine.

Dr Svilar je tada, kaže naš izvor, zahtevala da se njoj i njenom zameniku plata za decembar uveća za 30 odsto ali je zbog protivljenja pojedinih članova Upravnog odbora odustala od svog maksimalističkog zahteva, tako da je Upravni obor posle žučne rasprave većinom glasova doneo odluku da im se plata uveća za 20 odsto. Takva odluka Upravnog odbora kragujevačkog Doma zdravlja bila je pravdana dobrim poslovanjem ove ustanove u prethodnoj 2014. godini pa je na izvestan način trebalo da predstavlja stimulaciju za dobar rad direktorke i zamenika.

 

Ali, alavosti nikad kraja. Kada je direktorka shvatila da je njen zahtev za povećanje plata uspešno prošao na sednici Upravnog odbora u januaru, rešila je da sreću oproba i u februaru.

Dr Svilar, mimo pravilnika i statuta ove ustanove za danas, kada je i podnela ostavku, zakazuje sednicu Upravnog odbora a predsednika i članove Upravnog odbora o tome obaveštava dan pre održavanja sednice. 

Koliko je njeno ponašanje prema saradnicima bahato govori i činjenica da niko od članova Upravnog odbora nije dobio materijal za sednicu već im je isti bez potpisa i pečata dostavljen tek na početku iste. U dnevnom redu od svega tri tačke najzanimljivija je bila druga u kojoj je (kako je to dnevnim redom i bilo predviđeno) direktorka trebalo da izvesti članove Upravnog odbora o aktivnostima Doma zdravlja.


 

Glavna aktivnost je, ni manje ni više, bio njen zahtev da se njoj i njenom zameniku plata za mesec januar poveća za 20 odsto ! Dr Svilar je ovoga puta bila skromnija , ali kao i na prethodnoj sednici kada se razmatralo ovo pitanje tako se i na ovoj opet otvorila žučna rasprava.

Shvativši da neće imati većinu kod članova UO za svoj predlog , bivša direktorka Doma zdravlja je, kako navodi naš izvor, očajnički zavapila za povećanjem od 10 odsto. 

Međutim, direktorka i njen zamenik ostaju bez povećanja januarskih plata. Predsednik UO i još jedan član bili su protiv povećanja januarskih zarada dok su dva člana UO bila za.

Kako naš izvor dalje navodi, vidno razočarana i uznemirena što njen predlog za povećanje plate , koji je pravdala time da ona i njen zamenik ne mogu imati iste plate kao i njihove kolege u Domu zdravlja , Dr Svilar je napustila sednicu odbivši da potpiše zapisnik.

Epilog priče o bahatoj direktorki je njeno podnošenje ostavke, u ''društvu'' još nekoliko direktora kragujevačkih preduzeća.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu