SNS KG: Odgovor neformalnoj grupi građana- ZZŠ - iKragujevac


Vesti

Osim što su blokirali deponiju, ''radnici'' Čistoće su, kako očišćeno smeće ne bi moglo da se dovozi, po dolasku 10 kamiona, u krug javno komunalnog preduzeća "Čistoća", blokirali i zaplenili te kamione kako bi ih sprečili da očiste ulice Kragujevca od smeća.

Međutim, kako tvrde u Srpskoj naprednoj stranci, niti se radi o zaposlenima ovog preduzeća, niti je reč o njihovoj inicijativi. Kažu, reč je o pristalicama bivšeg režima i bivšeg gradonačelnika Kragujevca, koji se svim silama trudi da i na ovaj način osujeti napore Radomira Nikolića da grad očisti, kao što je to učinjeno danas. 

Saopštenje GO Srpske napredne stranke prenosimo u celosti:

Srpska napredna stranka, nakon danas iznecenih neistina neformalne grupe građana Zajedno za Šumadiju, podseća da je štrajk radnika „Čistoće“ zbog tri neisplaćene plate počeo u maju 2014. godine kada je na vlasti bio Veroljub Stevanović.

Neistina je takođe da je preduzeće „Čistoća“ ostavljeno novoj vlasti bez dugova. Dug Gradske uprave prema JKP Čistoća koji je za sobom ostavio Veroljub Stevanović iznosio je tačno 106.177.157,38 dinara. Nakon sagledavanja situacije, posle današnjeg neuspelog komunalnog udara u njihovoj režiji, neformalna grupa građana posegla je za traženjem izbora.

Srpska napredna stranka koristi ovu priliku da podseti neformalnu grupu građana Zajedno za Šumadiju, da na izborima učestvuju samo registrovane političke stranke.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu