Pomoć poplavljenim gazdinstvima na području Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Poljoprivredna gazdinstva koja si pretrpela ogromne štete tokom nedavnih poplava, mogu da računaju na konkretnu podršku Organizacije za poljoprivredu i hranu Ujedinjenih nacija (FAO).

Predstavnici Organizacije za poljoprivredu i hranu boravili su danas u Kragujevcu, gde je na prostoru skladišta u naselju Ilina voda (ul. Milice Miljojković) otpočela distribucija stočne hrane za 63 domaćinstva koja su pretrpela štete u majskim poplavama na području Kragujevca.

Poljoprivrednici će moći da podignu po osam džakova, odnosno 320 kilograma stočne hrane. Ovu pomoć Ujedinjenih nacija i Evropske unije primiće ukupno 6.800 poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, a kragujevac je prvi grad odakle je započeta distribucija pomoći. Bitno je napomenuti da je stočna hrana koja se isporučuje poljoprivrednicima kupljena od domaćeg proizvođača, po završetku javnog tendera.

Uručenju donacije prisustvovao je Radžendra Arjal, FAO koordinator za vanredne situacije koji se istakao zadovoljstvo kako saradnjom sa Vladom Republike Srbije tako i sa lokalnim partnerima na terenu, u ovom slučaju, gradom Kragujevcom. On je istakao da organizacija koju predstavlja FAO pruža neophodnu podršku oporavku malih porodičnih gazdinstava koja su pretrpela štetu na poljoprivrednim kulturama tokom poplava. Pomoć u stočnoj hrani predstavlja deo šireg programa za oporavak srpske poljoprivrede koji finansiraju EU, Vlade Austrije i Belgije, Fond UN za pomoć pri vanrednim situacijama CERF i Organizacija za poljoprivredu i hranu FAO.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu