Prvotimac FK Radnički za iKragujevac: Radnički će opstati u Super ligi - iKragujevac


Sport

Posle trinaest dugih kola bez ostvarenog trijumfa, fudbaleri Radničkog 1923 su današnjom pobedom nad beogradskim Voždovcem na stadionu “Čika Dača” konačno uspeli da pronađu izlaz iz rezultatskog tunela na radost svojih mnogobrojnih pristalica, koje su polako počele da gube veru u ovaj tim. Čovek odluke bio je, a ko drugi no najbolji strelac “crvenih” ove sezone Marko Mirić, koji je u 17. minutu postigao pogodak vredan osvajanja veoma važna tri boda u borbi za opstanak u superligaškom društvu – 1:0 (1:0).

Posle trinaest kola bez dobijene utakmice, zahvaljujući tvom pogotku FK Radnički je konačno doživeo trijumf, kako  se osećaš kada se samo govori o tvom pogotku ?

*Sigurno da se osećam zaista lepo, pre svega zato što je moj pogodak odlučio pobednika! Najvažnije od svega je to da smo konačno osetili slast pobede, posle dugog niza negativnih rezultata!!!

Jesi li uspeo da odgovoriš svima koji su ti čestitali na postignutom golu?

*Naravno , uvek se trudim da svima odgovorim na poruke… tako da sam i ovog puta uspeo da svima odgovorim i ovim putem se i svima zahvaljujem na podršci!

Koje reči ti je uputio novi trener Lalatović nakon utakmice?

*Pre svega mi je čestitao na pobedi i golu! Uz nadu da će ih biti još i koji će, nadam se,  doneti nam još puno bodova!

Prošli meč protiv Partizana pauzirao si zbog povrede, koliko si sada uspeo da daš svoj maksimum s obzirom na to da je povreda i dalje sveža?

Posle pauze , gde nisam nastupao u prošlom kolu protiv Partizana, sada sam se definitivno potpuno oporavio i hvala Bogu , povreda je nadam se prošlost za mene!I Nadam se da će me u budućnosti i one zaobići kako bih pokušao da pomognem svom timu da pokušamo da ostvarimo zajednički cilj, a to je svakako opstanak u ligi!

Gde si počeo svoju fudbalsku karijeru?

*Svoju fudbalsku karijeru počeo sam u Zastavi!!!

Koliko klubova si promenio do sada?

*Do sada , u svojoj karijeri , promenio sam tačno 10 klubova!! 

Gde si imao najbolje uslove za rad i koji je tvoj najveći uspeh do sada?

*Najbolje uslove za rad i celokupno napredak u svojoj karijeri imao sam igrajući u Belgiji, tačnije u Fk Lokerenu!!! A za svoj najveci uspeh smatram da je to inastup za svoju zemlju, za  svoju reprezentaciju!

Od kada si standardni prvotimac „ Radničkog “?

*Trenutno sam tačno nekih godinu I po dana u Radničkom!!!

Po tvom mišljenju, zašto se kragujevački klub našao na poslednjem mestu tabele?

*Po nekom svom skromnom mišljenju ,mislim da je Radnicki na poslednjem mestu zato  što smo pre svega novajlije u ligi od ove sezone, i to što smo  sigurno hteli da nastupamo sa nekim mlađim  igračima  koji nisu imali iskustva igranja u našem najvećem rangu Srbije . Pokušavali smo da prikažemo neku drugačiju politiku kluba, međutim, ti mladi igrači se nisu najbolje snašli  i!!!

Koliko vam svima iz kluba znači podrška grada, gradonačelnika i svih struktura aktuelne vlasti?

*Sigurno da nam puno znači podrška gradonacelnika i strukture aktuelne vlasti. Mislim  da bez njihove pomoći klub ne bi mogao nikako da funkcioniše. Možemo da se pohvalimo da smo u top tri kluba u Srbiji koji svoje obaveze prema svim zaposlenima u klubu ispoštuju uvek na vreme!

Očekuje vas tek teška borba, hoće li pobeda nad Voždovcem uticati da se još snažnije borite za opsanak u superligi?

*Da, očekuje nas teška borba do poslednjeg kola za opstanak! Ali, svakako da će nam ova pobeda doneti dosta toga , pre svega na psihološkom planu! I nadam se da ćenam  ova pobeda dati dodatni vetar u leđa za predstojeće mečeve koji nam dolaze!

Koji meč u narednom periodu smatraš izuzetno važnim?

 *Svaki naredni meč je izuzetno važan! Ali ako moram da izdojim, to su svakako naredna dva meča, protiv Novog Pazara i Metalca! Protiv naših direktnih konkurenata za opstanak!

Jesi li optimista da će Radnički ostati u superligi?

RADNIČKI CE OPSTATI U SUPER LIGI!!!! Veliki sportski pozdrav, Marko MiriĆ, RadniČki 1923.

Autor: Mario Badjuk

Foto : FK Radnički

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu