RADNIČKI 1923 SE DOBIO POJAČANJE Četvorica novajlija na “Čika Dači” - iKragujevac


Sport
U borbu za opstanak u Superligi, fudbalskom pogonu Radničkog 1923 iz Kragujevca pridružili su se četvorica novajlija.
Kragujevčanima je, svakako, najpoznatiji Nikola Кovačević (27) koji se posle sedam godina vratio redove šumadijskog superligaša. Pre odlaska, on je u Radničkom odigrao 42 utakmice i postigao pet golova.

Kovačević je, kako stručnjaci kažu. polivalentan fudbaler sredine terena, koji može da igra i štopera. U prethodnih sedam godina igrao je za novosadsku Vojvodinu, subotički Spartak, niški Radnički, surdulički Radnik, šabačku Mačvu i Novi Pazar, kao i za letonski Spartaks.

Miloš Milisavljević i Ljubiša Pecelj su došli na zahtev trenera Zorana Milinkovića, koji njihove kvalitete zna dok je radio u Kolubari iz Lazarevca, odakle je ovaj dvojac i došao.

Miloš Milisavljević (29) je ofanzivni vezni igrač, koji je sa Kolubarom izborio plasman u Superligu, zatim je igrao za, Rad, TSC, Javor, Inđiju, Metalac i više drugih klubova.

Iskusni levi bek Ljubiša Pecelj (28) je, najpre igrao u više klubova u Bosni i Hercegovini, od kojih su najpoznatiji Leotar iz Trebinja i Čelik iz Zenice, a pre dve godine je pristupio Kolubari iz Lazarevca, pa jednu sezonu odlično odigrao u Metalcu iz Gornjeg Milanovca, odakle se vratio u Lazarevac.

Najmlađi među novajlijama je desni bek Marko Janković (21). Prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, igrao za beogradski Brodarac i OFК Žarkovo, a u Radnički 1923 je došao na pozajmicu iz novosadskog Proletera.

- Кovačević je dete Radničkog i igrač sa zavidnim superligaškim stažom, koji dolazi kao opcija na mestu štopera i zadnjeg veznog. Mnogo očekujemo od njega, jer je to momak koji oseća pripadnost klubu, i sigurno će dati značajan doprinos borbi za opstanak u Superligi. Marko Janković je mlad igrač koji dolazi kao alternativa Aleksandru Varjačiću na poziciji desnog beka, što ne znači da neće imati priliku da se dokaže i “zaradi” svoje minute. On je već dugo na našem skeneru i sada nam se eto pružila prilika da ga dovedemo. Milisavljević i Pecelj su bili striktna želja trenera Milinkovića – kaže Slavko Perović, sportski direktor Radničkog.

Sve neophodne formalnosti za registraciju novajlija Kragujevčani su obavili, tako da će oni sa ostatkom ekipe otputovati na bazični deo priprema u Tursku.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu