Ženski fudbalski klub “Šumadija 1903“ od sledeće sezone u Super ligi - iKragujevac


Sport

Ekipa Ženskog fudbalskog kluba “Šumadija 1903“ igrom i uspesima u Prvoj ligi Srbije obezbedile su sebi plasman u Super ligi. Tim povodom u salonu zgrade Gradske uprave, Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, za ekipu, trenere i upravu kluba organizovao je prijem.

Uspeh mladih Kragujevčanki koji ih u sledećoj sezoni vodi u Super ligu, pored njihovog ličnog i uspeha kluba, predstavlja i veliki uspeh za grad Kragujevac, rekao je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika čestitajući upravi i ekipi. U narednom periodu potrudićemo se da im obezbedimo bolje uslove za treninge i za nadmetanja koja su pred njima. Ženski fudbal postaje sve popularniji i sve se više ulaže u taj sport tako da i uspesi ne izostaju, dodao je Urošević.

Devojke su ovoga puta postigle zaista veliki uspeh. Uz podršku uprave kluba osvojile su prvo mesto u Prvoj ligi Srbije i obezbedile plasman u Super ligi. Svojim radom, treninzima u svakakvim vremenskim uslovima, istrajnošću i snagom volje, dostigle su da budu u klubu osam najboljih ekipa u državi, rekla je Danijela Miloradović, predsednik ŽFK “Šumadija 1903“ i dodala da su ovime ostvarile cilj. Pojačanim treninzima i pojačanjem ekipe očekujemo još bolje rezultate.

ŽFK “Šumadija 1903“ je klub koji postoji nešto manje od pet godina ali uspešno radi i sa mladim igračicama koje takođe beleže značajne rezultate. Pre dve godine sa međunarodnog fudbalskog festivala za mlade održanog u Mađarskoj, u svoj grad donele su srebrnu i bronzanu medalju.

Prijemu u Svečanom salonu prisustvovali su trener kluba Nenad Filipović i članovi uprave. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu