Vaterpolisti Radničkog ponovo u Super ligi - iKragujevac


Sport

Vaterpolo klub „Radnički“ izborio je plasman u najviši rang takmičenja, Super ligu, pa će posle dužeg vremena ponovo igrati sa najboljim domaćim ekipama.

Klub, koji je osnovan pre dve godine, oslonio se na mlađe kategorije što je brzo dalo rezultate.

Dobar rad prepoznao i grad koji je preuzeo klub promenom statusa u sportsko-privredno društvo i na taj način omogućio normalno funkcionisanje.

Vaterpolo klub „Radnički“ osnovan je 2012. godine nakon izgradnje zatvorenog bazena u Kragujevcu.

U cilju promocije vaterpola, brzo je zaigrao u najvišem domaćem rangu i na evropskoj sceni. Klub je okupio najbolje svetske igrače poput Filipovića, Udovičića, Zlokovića.

Radnički je osvojio Kup Evrope i igrao u finalu Lige šampiona. Međutim, vrlo brzo klub je zapao u finansijske probleme pa je pre dve godine ugašen zbog višemilionskih dugova.

Osnovan je novi klub koji se oslonio na mlađe selekcije koje su do tada beležile dobre rezultate. Dobar rad se isplatio pošto su vaterpolisti za dve godine preskočili dva ranga takmičenja.

Radnički je ove sezone izborio plasman u Super ligu pa će posle duže pauze ponovo igrati sa najboljim domaćim ekipama.

Rezultate i rad kluba prepoznao je i grad Kragujevac, koji je preuzeo klub promenom statusa u sportsko privredno društvo i na taj način omogućio uslove za normalno funkcionisanje.

Vaterpolo klub „Radnički“ od grada dobija milion dinara mesečno, odnosno 12 miliona na godišnjem nivou.

Klub naplaćuje članarinu i to je za sad jedini izvor prihoda. U Radničkom kažu da se trude da maksimalno smanje troškove roditeljima koji za sad snose najveći finansijski teret.

U Radničkom s nestrpljenjem očekuju 28. mart i meč sa beogradskim Partizanom koji će posle dužeg vremena biti prava poslastica za ljubitelje vaterpola.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu