KRAGUJEVČANI PRIJAVITE SE: Učestvujte na 31. beogradskom maratonu - iKragujevac


Sport

Srpski tim za izazove i Humanitarni radio formiraju ekipu koju će činiti osobe sa invaliditetom koje će 21.aprila učestvovati na 31.beogradskom maratonu. Tako će prvi put na ovoj masovnoj beogradskoj, sportskoj manifestaciji organizovano učestvovati i osobe sa invaliditetom kojima zdravstveno stanje i kondiciona spremnost dozvole. Njihov zadatak neće biti da se takmiče i pobede, već da za 6 sati pređu polumaratonsku stazu dužine 21 kilometar i 100 metara i dođu do cilja.

Na polumaratonskoj stazi mogu se naći osobe sa skoro svim vrstama invaliditeta; slepe i slabovide, osobe sa oštećenim sluhom, smetnjama u razvoju, osobe u kolicima..

Biće to inkluzivno sportsko druzenje sa ostalim ucesnicima maratona. “Tim za izazove” i Humanitarni radio osobama koje se prijave za učešće omogućiće odgovarajuće pripreme u Centru za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra”, Sportskom centru “Park”, kao i u kragujevačkim Šumaricama, a predviđena su i dva pripremna izleta, do Bukulje nadomak Aranđelovca i do Despotovca. Predviđeno je da osobe sa invaliditetom, učesnici polumaratonske trke imaju lekarski pregled u ambulanti sportske medicine u Kragujevcu, a u Beogradu će imati stalni lekarski nadzor. Prevoz će biti obezbeđen učesnicima trke, a u slučajevima u kojima je neophodno i osobama koje su njihova lična pratnja.

Svi koji žele da se prijave i misle da im zdravstveno stanje i fizička spremnost dozvoljavaju učešće na beogradskom maratonu, mogu to učiniti do 9.februara 2018. popunjavanjem prijave koju mogu dobiti u kragujevačkim udruženjima, Sportskom centru ISKRA, kao i u prostorijama Humanitarnog radija. Detaljnije informacije mogu se dobiti na broj telefona:

069 1613493,

0642529849

i putem email-a:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu