Veprovi vicešampioni CEFL-a - iKragujevac


Sport

U najvećem ispitu u istoriji srpskog klupskog američkog fudbala, kragujevački Divlji veprovi poraženi su u finalu najjačeg do sada izdanja Centralno-evropske lige, popularnom CEFL Bowlu, od austrijskog giganta, Swarco Raidersa, rezultatom 55:20, u sjajnoj atmosferi pred oko 3.500 gledalaca na prelepom stadionu „Tivoli“ u Insbruku.

Iako rezultat to ne oslikava na najbolji način, Kragujevčani su u ovom duelu daleko više dobili nego što su izgubili. Odmerili su snage sa jednim od najboljih timova „starog kontinenta“, trostrukim šampionom Evrope i prošlogodišnjim vicešampionom, stekli neprocenjivo iskustvo i uvideli u kom smeru bi trebalo da se klub kreće.

Iako ovaj sport u Austriji postoji daleko duže i trenutno je na znatno višem nivou nego u Srbiji, ocena iz oba tabora je da su u pojedinim trenucima, pogotovo u prvoj četvrtini, Veprovi bili ravnopravan rival i da je krajnji skor možda i previsok.

- Stekao sam izuzetno poštovanje prema Divljim veprovima. Putovali su dovde 18 sati autobusom i suprotstavili nam se na sjajan način. Stvarno „kapa dole“ za sve što su uradili na terenu. Posebno što su osmah odgovorili na naše početno vođstvo, bilo je 7:7 u prvoj četvrtini i ni u jednom trenutku se nisu predavali. Ekstremno su tvrd protivnik i pokazali su da zaslužuju da budu ovde – zaključio je Šon Šelton, kvoterbek Swarco Raidersa i MVP CEFL Bowla.

- Ovo je bila jako velika utakmica za nas, svi smo želeli da vidimo gde smo u ovom trenutku u odnosu na najbolje timove u Evropi, gde Rejdersi svakako spadaju. Ovo je bio pravi test za nas da vidimo da li smo do sada dobro radili i da li možemo da igramo protiv ovih momaka. Na kraju, iako nisam zadovoljan rezultatom, svakako sam zadovoljan igrom. Ova utakmica nam je mnogo pokazala i mnogo smo naučili iz nje. Napravili smo mnogo grešaka i dozvolili im dosta lakih poena i „big plejeva“ – rekao je Aleksandar Ristić Alf, glavni trener Veprova.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu