Kragujevčani, šta vi mislite ko je bolji RONALDO ili MESI ? - iKragujevac


Sport

Rivalstvo ova dva fudbalera traje već godinama i izgleda da će se to nastaviti i u budućnosti. Dva najbolja fudbalera današnjice, kako na terenu tako i van njega. Dok se njih dvojica bore za titule sa svojim klubovima, fudbalska javnost svakog dana meri i pita se - ko je od njih dvojice bolji ?

Lionel Mesi je peti put izabran za najboljeg igrača sveta, prekinuvši dvogodišnju dominaciju Kristijana Ronalda. U ukupnom skoru 5:3 je za Mesija .
Lionel Mesi je legenda za sebe koji će kao i Ronaldo, ostati upamćen zauvek u istoriji fudbala. Mesi je pokazao da je pravi naslednik Maradone, a sama činjenica da može da parira Ronaldu je dovoljna da kaže da je on jedan od najboljih fudbalera svih vremena.
Sa druge strane ono što “portugalca” razlikuje od ostalih vrhunskih fudbalera jesu njegova brzina, snaga i izdržljivost, koje su pomalo nestvarne za prosečnog čoveka.
On skače više od prosečnog NBA košarkaša, ima manje telesne masti nego manekenke i svojom brzinom bi mogao da parira Huseinu Boltu.

Ovaj tekst nema nameru da se bavi statistikom. Ne želimo da vas “zamaramo” brojkama, matematikom ili kompjuterskom analizom njihovog kretanja na utakmici.
Nećemo brojati ni golove, ni paseve, ni pretrčane kilometre... da bi došli do odgovora na pitanje ko je bolji, videćemo šta oni kažu jedan za drugoga?!
I ne samo to, već i šta za njih dvojicu kažu najveće fudbalske legende!

Šta oni kažu ?
Iako na terenu njih dvojica važe za velike rivale, Mesi je istakao da se divi kapitenu portugalske reprezentacije.
„Kristijano je odličan fudbaler i ja se divim onome što radi za svoj klub, ali i svoju zemlju“, rekao je Mesi pre ceremonije dodele „Zlatne lopte“ u Cirihu, „Iako smo mi na terenu i van njega veliki rivali, ja moram da kažem da je on neverovatan igrač“.

Ronaldo o Mesiju :
“Mesi i ja želimo da budemo najbolji i tako pomažemo jedan drugom da igramo bolje. Konkurencija mi generalno prija, ali pritom ne mislim samo na takmičenje sa Mesijem. Tu vidim i Suareza, Inijestu, Nejmara, Bejla, Dijega Kostu ili Falkaa. Oni su mnogo napredovali, ali i ja sa njima. Uvek sam učio od iskusnijih igrača, u Mančesteru od Gigsa i Nevila, u Realu od Raula i Salgada, u reprezentaciji Portugalije od Figa i Rui Košte", rekao je Ronaldo

Sa druge strane jos jedan interesantan komentar dao je Mesi:
"Ono što je Kristijano radio tokom ove godine je zaista impresivno. Imao je neverovatnu godinu", rekao je Mesi o svom, kako mnogi vole da kažu, najvećem rivalu i dodao: "Voleo bih da igramo zajedno. Mesi je sjajan fudbaler i sa njim imam profesionalan odnos, kao što imam sa ostalim igračima. Nismo prijatelji jer ne delimo istu svlačionicu, ne idemo na večere, ali poštujem ga kao profesionalca", rekao je Ronaldo
Na pitanje ko je bolji Ronaldo ili Mesi, portugalski as je odogovorio:
"Nijedan od nas nije bolji ili lošiji. Svako radi svoj posao i trudi se da da sve od sebe za svoj tim ili reprezentaciju. Obojica želimo da budemo najbolji.
– Verujem da je to moja profesija. Ja sam najbolji i radim na tome. Ali, čak i kad bi Mesi to bio, u mojoj glavi ja mislim uvek da sam bolji"  poručio je Ronaldo.
Šta kažu fudbalske legende, ko je najbolji?
Napadač Barselone Luis Suarez. Neizostavni deo Barsinog napadačkog trozubca smatra da je izbor veoma lak.
„Mesi je prirodan talenat. On je rođen sa kvalitetima koje i danas poseduje. Svaka čast Ronaldu, ali je on mnogo napredovao kako bi dostigao nivo na kojem danas igra. Nije na početku karijere nagoveštavao da će da izraste u ovakvog asa. Zato mislim da je Mesi najbolji na svetu“, poručio je Luis Suarez.

Žoze Murinjo - gospodin “posebni” , jedan od najvećih ternera sadašnjice:
Ronaldo je gol mašina, on je najbolji igrač na svetu, a možda i najbolji ikada.

Šta kažu drugi – ali oni najbolji:
Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je danas da je igrač Barselone Lionel Mesi u poslednjih 10 godina pokazao da je najbolji fudbaler sveta, ispred Kristijana Ronalda iz Real Madrida.
"Svi pokušavaju da uporedjuju Ronalda sa Mesijem, ali to su drugačiji stilovi igre. Oni su sjajni igrači, ali u poslednjih 10 godina Mesi je dokazao da je najbolji na svetu", rekao je Pele.

Zinedine Zidan nekada najbolji francuski fudbaler, a danas trener Real Madrida smatra da je Kristiano Ronaldo trenutno najbolji igrač sveta, čak bolji i od Lionela Mesija:
"Ronaldo je najbolji na svetu. Ljudi mogu reći da im se nešto ne sviđa kod Ronalda, ali, ustvari, on je jako dobra osoba. Messi mu je rival, i to je dobro za svetski fudbal, jer navijači u tome maksimalno uživaju."

Nekadašnji reprezentativac Brazila, jedan od najvećih fudbalera Ronaldo Luiz Nazario de Lima (popularni Zuba) rekao je da je Argentinac Lionel Mesi najbolji fudbaler na svetu.
“Svi znaju da mi je blizak Real Madrid, ali bez dileme mogu da kažem da je Mesi najbolji", izjavio je Ronaldo

Neko će glasati za Mesija a neko za Ronalda, ali zaista vas pitam, mogu li se meriti - vrhunska brzina, skočnost , snaga, preciznost, sjajna koordinacija pokreta neverovatna tačnost u donošenju brzih odluka na terenu, sa nepredvidivom igrom maštovitog umetnika, vanzemaljca u kopačkama, prirodnog talenta za fantastičnu promenu pravca kretanja..
Ovu našu priču završićemo izjavom Arda Turana (fudbaler Atletiko Madrida):
- Ako me pitate ko je najbolji fudbaler sveta rekao bih da je to Ronaldo. To je na svetu…!
A Leo Mesi, On je sa DRUGE PLANETE!

A šta vi mislite KO JE BOLJI ?
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu