Mlađan: Nema neslaganja u ekipi, svim snagama napadamo Olimpiju - iKragujevac


Sport

Košarkaši Radničkog gostuju ljubljanskoj Olimpiji u subotu od 16.00 časova u 18. kolu ABA lige. Jedan od neskrivenih aduta Nikolića, Dušan Mlađan, prenosi oprez iz svog tabora pred predstojeću utakmicu.

- Olimpiji tradicionalno pripadaju više pozicije na tabeli ABA lige, tako da se ne zavaravamo trenutnim stanjem, mnogo su bolji tim. Najbolja ilustracija njihovog kvaliteta je dvostruki uspeh protiv Valensije, jednog od kandidata za osvajanje Evrokupa. Na Jadranu su počeli onom lošom serijom 0-6, što ih remeti u ambicijama. Jak su rival, biće to teška utakmica, naglašava Mlađan.

Mlađan smatra da forma ekipe ide uzlaznom putanjom i da to mora da se nastavi u subotu.

- Do pobede možemo kao sastav koji ume da se sabere, to pokazujemo u poslednjim kolima ABA lige. Dopunjujemo se, pomažemo i u odbrani i u napadu, kao protiv Igokee. Trudićemo se da lopta više kruži u napadu, i od toga smo videli konkretne koristi. Uz to, punom koncentracijom nastojaćemo da greške svedemo na minimum. Imamo realnu mogućnost da osvojimo bodove i ponovimo trijumf iz Jezera, ističe Mlađan.

Mlađan se osvrnuo i na manje prijatnu epizodu iz Francuske, uveravajući da je gostovanje Strazburu samo podiglo nivo motivacije cele ekipe.

- Prenosim poštovaocima našeg kluba da ne brinu za atmosferu. Radni ambijent je nenarušen nakon onog famoznog tajm-auta u Strazburu. Prevelika prašina podigla se u medijima, uopšte ne odgovara situaciji u kojoj se nalazimo. Birčević i Kalinić su, pre svega, dobri momci. Odmah su shvatili svoje greške, jesu preterali, ali samo zato što su to srčani borci koje ima Radnički. Svim snagama krećemu u osvajanje Stožica, izjavio je Mlađan.

izvor/foto: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu