Birčević: U Finskoj ''overavamo'' drugi krug Evrokupa - iKragujevac


Sport

Kapiten Kragujevčana Stefan Birčević, uoči meča između Radničkog i Bizonsa u 7. kolu Evrokupa, izjavio je da bi pobedom u Finskoj bio obezbeđen drugi krug ovog takmičenja.

- Naša je grupa poprilično ujednačena. Sem Bešiktaša koji se izdvaja kao lider, ostale ekipe su približnog kvaliteta. Sa Bizonsima smo u Jezeru odgrali na veliki broj poena i poseda. Pošto njima odgovara ta brža košarka, moraćemo da kontrolišemo tok svake akcije, rano završavanje napada. Ne ističu se preterano u organizaciji igre, ali su opasni u prvih desetak sekundi napada. Po nekim računicama, već ta eventualna pobeda nad Bizonsima obezbedila bi nam dalje učešće u Evrokupu, a bilo bi zapečaćeno još jednim trijumfom. Daćemo sve od sebe da to postignemo već u sedmom kolu u Finskoj, izjavio je Birčević.

Kapiten Radničkog potvrđuje da kao "zapeta puška" čeka odluku trenera o povratku na parket.

- Treniram intenzivno desetak dana, mislim da solidno pariram saigračima i da sam spreman za duele sa suparnicima. Očekujem brz povratak u ciklus igranja, zrelo je za moje prve minute, verovatno već protiv Bizonska, ako trener tako odluči, ističe Birčević.

Utakmica između Radničkog i Bizonsa je u sredu od 18 časova.

izvor/foto: kkradnicki.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu