VK Radnički: Preko Grka do Lige šampiona - iKragujevac


Sport

Vaterpolisti Radničkog sastaće se sa grčkim Vuljagmenijem u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je na današnjem žrebu.

Kragujevčani će biti domaćini u prvom meču, koji je na programu 26. oktobra, dok se revanš igra dve nedelje kasnije u Vuljagmeniju, grčkom primorskom gradiću, udaljenom 20 kilometara od Atine.

Trener Radničkog, Dejan Jovović, proveo je godinu dana u Vuljagmeniju, kao šef stručnog štaba, pa najbolje poznaje prilike u tom klubu.

- Izvukli smo protivnika koji je veliko ime u evropskom vaterpolu, što je dokazao plasmanom u ovu fazu takmičenja. To je veoma homogena ekipa, sačinjena uglavnom od igrača poniklih u juniorskom pogonu tog tima, među kojima je sedam-osam reprezentativaca. Vuljagmenijeva škola je poznata po kvalitetnom radu, a igrači ponikli u njoj su jako dobro obučeni. Mnogi od njih ulazili su u tim kada sam ja bio trener, a sada su nosioci igre. Sa klupe ih predvodi trener koji je tada bio kapiten, dok je jedna od glavnih uzdanica postao Afrodakis – kaže Jovović.

Ukoliko bude uspešniji u ovom dvomeču, Radnički će u Ligi šampiona igrati u grupi B, sa turskim Galatasarajem, nemačkim Špandauom, italijanskom Brešom, Partizanom i pobednikom duela Oradea – Sintez.

izvor: vkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu