U Kragujevcu uskoro izbori za Savete mesnih zajednica - iKragujevac


Politika

Članovima Saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Kragujevca mandat ističe u junu ove godine, pa je zbog toga Gradsko veće utvrdilo predlog odluke o mesnoj samoupravi i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. Nakon toga će biti raspisani izbori za nove članove Saveta mesnih zajednica. Na teritoriji grada Kragujevca ima ukupno 78 mesnih zajednica.

Gradsko veće donelo je odluku o pokretanju postupka dobijanja saglasnosti Republičke direkcije za imovinu u postupku dobijanja građevinske dozvole za izgradnju servisne saobraćajnice u okviru PGR - a “Radna zona Kragujevac i zone poslovanja”. Sredstva za izvođenje radova obezbeđena su iz kreditne linije Evropske banke za obnovu i razvoj i namenjena su za infrastruktrurno opremanje Radne zone.

Članovi veća utvrdili su predlog odluke o sprovođenju konkursa za imenovanje direktora javnih komunalnih preduzeća “Čistoća” i “Zelenilo”.

Na sednici je odobreno korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve u ukupnom iznosu od deset miliona dinara na ime nedostajućih sredstava za finansiranje godišnjih programa u oblasti sporta. Ukupan predloženi iznos sredstava je 69.599.000 dinara.

U cilјu doprinosa književnom stvaralaštvu Gradsko veće je donelo odluku da odobri sredstava u iznosu od oko 240.000 dinara Vladimiru Jagličiću na ime finasiranja knjige poezije pod nazivom ‘’Predgrađe horizonta’’.

Gradsko veće utvrdilo je predlog zaklјučka o prihvatanju Godišnjih izveštaja o radu i poslovanju Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Knjaževsko - srpskog teatra, Spomen parka ‘’Kragujevački oktobar’’, Ustanove Pozorište za decu, Narodnog muzeja, Muzičkog centra, Doma omladine, Narodne biblioteke ‘’Vuk Karadžić’’, Istorijskog arhiva Šumadije i Centra za negovanje tradicionalne kulture ‘’Abrašević’’ za 2016. godinu i uputilo odobornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje. Utvrđen je i predlog odluke o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja JKP Gradska groblјa za tekuću godinu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu