Korisni trikovi za Youtube - iKragujevac


IT

Najpopularniji video servis Youtube, osim što pruža pregled video snimaka ima i neka praktična rešenja koja mogu olakšati upotrebu korisnicima.

Najbolji kvalitet videa možete podesiti tako što ćete otići na stranicu youtube.com/account_playback i izaberete opciju, koja kada je uključena će uvek pustati video snimke u najjačoj dostupnoj rezoluciji. Ttreba znati da veća rezolucija troši veću količinu podataka.

Postoji nekoliko načina za preuzimanje video-snimaka sa YouTube-a, većina njih uključuje instaliranje dodataka za internet browser ili neki softver. Najpraktičnije je korišćenje sajta File2HD.com, gde je potrebno samo da prekopirate link sa YouTube.

Jedna od glavnih zamerki YouTube-a jeste nemogućnost uključivanja automatskog ponavljanja pesme ili videa. Ovo nije Youtube opcija, ali svakako radi. Potrebno je da u link video umetnete reč “repeater” kako bi link izgledao www.youtuberepeater.com.

Najosnovnije komande na tastaturi su: Space (pauza/start), Strelice (premotavanje), Brojevi (Prebacuju vas na određeni deo videa), Nula (vraća na početak videa).

Kada želite da pošaljete nekom video, ali on traje predugo dok ne dođe do zanimljivog dela, možete poslati video tako da počinje tamo gde želite. Potrebno je da odete na opciju Share, kliknete na “Start at”, i izaberete tačno vreme odakle će video početi i prekopirate link koji se nalazi pored.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu