Hodajte ovako i smršaćete: Izgubićete čak 60% kalorija uz pomoć jedinstvene, a proste tehnike - iKragujevac


Zdravlje

Kretanje nikad nije moglo da škodi nikome, ali ako znate kako da šetate onda možete istovremeno i da mršavite

Hodanje je savršen način vežbanja. Prvo - besplatno je, drugo - lako je, treće - možete da trenirate na ovaj način u bilo koje doba dana. Osim što je dobro za ukupno zdravlje, može da vam pomogne i da smršate.

Redovnom aktivnošću hodanja možete da sprečite nastanak kardiovaskularnih oboljenja, ali i mnogih drugih bolesti.

Svetska zdravstvena organizacija je objavila da samo 10 minuta šetanja može da vam značajno poboljša zdravlje. Ipak, da biste bili u punoj formi potrebno je da hodate 150 minuta nedeljno.

Kada je mršavljenje u pitanju, stvar je prosta - morate da izgubite više kalorija nego što unosite u toku dana.

Hodanjem možete da izgubite čak 100 kalorija na pređenih 1,5 kilometara. Međutim, ukoliko povećate intenzitet kretanja sagorećete i mnogo više.

Jedan način za povećanje intenzitzeta hodanja je primena jednostavne tehnike.

Istraživanje je pokazalo da pešačenjem uzbrdo brzinom od 5,5 kilometara na čas možete da sagorite i do 60 odsto kalorija više nego regularnim hodanjem po ravnom.

Prosečna osoba od 68 kilograma po kilometru i po spali i do 48 odsto kalorija.

Tehnika hodanja uzbrdo je savršen način da smršate i da ostanete vitalni.

Na svakih 10 odsto ubrzavanja pešačenje procenat sagorevanja kalorija se povećava dvostruko. Ovo je lako kontrolisati ukoliko imate traku za trčanje sa nagibom, ali ako ste napolju onda nije tako zgodno da znate kada ste i koliko ubrzali ritam kretanja. Ipak, možete se poslužiti brojanjem koraka u minuti, čime šetnja može da bude i zabavnija.

Hodanje uzbrdo definitivno sagori više kalorija nego po ravnom, pa čak i ako vas posle određene deonice čeka nizbrdica to će i dalje rezultirati topljenjem masnih naslaga.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu