CRVENI ALARM: Ukoliko vas ovo zaboli, ODMAH kod lekara! - iKragujevac


Zdravlje

Većina nas često trpi nekakve bolove misleći da to nije nešto "strašno", bilo da se radi o ruci, nozi ili leđima. Međutim, ukoliko osetite ove specifične bolove, odmah se javite lekaru.

Na primer, uzroci bola u stomaku i leđima mogu biti različiti, a neretko je uzrok nešto što ne smemo da ignorišemo. Ukoliko primetite takve smetnje pod hitno se obratite lekaru, jer je važno utvrditi stvarne uzroke.

Oštar bol u donjoj desnoj strani stomaka, može doći do upale slepog creva.

Manifestuje se kada je ulaz u slepo crevo blokiran pa dovodi do infekcije. Nelečenje može uzrokovati pucanje creva ili apsces. Ako osećate mučninu, groznicu ili povraćanje odmah se konsultujte s lekarom.

Osećate jak bol u leđima, uzrok može biti upala bubrega.

Osećaju snažnog žarenja pri mokrenju uzrok je verovatno bubrežna infekcija. Bakterije se iz bešike penju u gornji deo mokraćnog trakta. Kod obolelih se javlja groznica, mučnina i povraćanje. Lečenje zahteva korišćenje antibiotika.

Jak bol u stomaku praćen nadutošću, znači sindrom iritabilnog creva.

Ova bolest pogađa jednu od deset osoba, a nagađa se stres podstiče ovaj sindrom. Leči se u zavisnosti od stepena bolesti, a najčešće laksativima ili drugim lekovima koji smanjuju grčenje mišića. Dijagnoza ove bolesti je doživotna i zahteva dugotrajan i kvalitetan način lečenja.

S obzirom da pomenuti uzroci nisu strogo određeni, mi vam savetujemo da se odmah javite lekaru ukoliko primetite neke od simptoma. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu