Srpkinja donirala najsavremeniji neonatalni inkubator Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Tamara Kenworthey, Srpkinja koja već godinama živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, pokazala je svoju velikodušnost i ljubav prema rodnoj zemlji donirajući najsavremeniji neonatalni inkubator Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Kragujevac. Vrednost ove donacije iznosi 18.500 dolara.

Uručenje ove vredne donacije održano je u Centru za neonatologiju Klinike za pedijatriju UKC Kragujevac. Donacija je rezultat Tamarine želje i namere da ličnim angažovanjem doprinese kvalitetu nege i lečenja novorođenih beba u Srbiji.

"Želja i namera donatorke da ličnim angažovanjem doprinese kvalitetu nege i lečenja novorođenih beba u Srbiji, realizovana je u saradnji sa američkom firmom Let’s reframe, nabavkom najsavremenijeg neonatalnog inkubatora za Centar za neonatologiju naše zdravstvene ustanove, u vrednosti od 18,5 hiljada američkih dolara”, saopštio je UKC Kragujevac.

Ovaj inkubator će biti od neprocenjive važnosti za negu i lečenje životno ugrožene novorođenčadi, pružajući im optimalne uslove za oporavak i razvoj. Uručenje inkubatora je obavljeno u prisustvu članova porodice donatorke, koji su izrazili ponos i zadovoljstvo što su u mogućnosti da pomognu svojoj zajednici na ovaj način.

Ovaj gest ljubavi i humanosti pokazuje koliko pojedinac može da doprinese poboljšanju uslova zdravstvene nege u svojoj zajednici i koliko je solidarnost važna u izgradnji boljeg društva.

Zahvaljujući ovoj velikodušnoj donaciji, Univerzitetski klinički centar Kragujevac će biti u mogućnosti da pruži još bolju negu najmlađim članovima naše zajednice, čime se čini značajan korak ka unapređenju zdravstvenog sistema u Srbiji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu