Zemljotres magnitude 2.8 zabeležen u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Jutros u 6,26 časova, građani Kragujevca su osetili blagi potres koji je registrovan od strane Republičkog seizmološkog zavoda. Prema zvaničnim izveštajima, zemljotres je bio magnitude 2.8 Rihterove skale.

Izvor podrhtavanja tla lociran je u Kragujevcu, a prema procenama seizmologa, teorijski intenzitet u epicentru bio je oko III-IV stepena Merkalijeve skale. Ovakav nivo intenziteta ne bi trebalo da izazove značajnije posledice po objekte i ljude u epicentralnoj oblasti.

Republički seizmološki zavod poziva građane da ostanu smireni i prate dalje informacije ukoliko dođe do bilo kakvih promena ili dodatnih potresa.

Zemljotresi su relativno česti u ovom području, ali većina njih je slabijeg intenziteta i ne prouzrokuje ozbiljne štete. Međutim, seizmolozi nastavljaju sa praćenjem situacije kako bi se osigurala sigurnost građana.

Građanima se savetuje da budu spremni na eventualne potrese, da provere stanje svojih domova i da imaju neophodne pripremljene planove za evakuaciju ukoliko je to potrebno.

Nema izveštaja o povredama ili oštećenjima nakon ovog zemljotresa, ali se poziva javnost da ostane obazriva i prati dalji razvoj situacije.

Kontaktirali smo lokalne vlasti radi daljih informacija o eventualnim posledicama ovog zemljotresa i nastavićemo da izveštavamo o situaciji kako se bude razvijala.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu