Komunalno održavanje u Kragujevcu: Aktivnosti JKP Šumadija za unapređenje infrastrukture grada - iKragujevac


Vesti

Komunalno održavanje u Kragujevcu u punom je jeku, dok se ekipe Javnog komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac, u skladu sa Programom održavanja komunalne infrastrukture, aktivno angažuju na terenu. U petak, 5. aprila, planirano je obavljanje niza radova koji će unaprediti infrastrukturne uslove u gradu.

Jedan od ključnih zadataka koji će biti realizovan jeste asfaltiranje udarnih rupa duž nekoliko prominentnih ulica. Ulice poput Vite Džajevića, Avalska (u okviru Mesne zajednice Sušica), Vladimira Rolovića (u okviru Mesne zajednice Aerodrom), Sretenjskog ustava i Jefimijina (u okviru Mesne zajednice Stara radnička kolonija) biće prioritetno obrađene kako bi se otklonili nedostaci i obezbedila sigurnija vožnja građana.

Pored toga, planirana je priprema za asfaltiranje dela Ulice Dragoljuba Milovanovića Bene od Durmitorske do Kopaoničke (u okviru Mesne zajednice 21. Oktobar) i segmenta Kopitareve ulice (u okviru Mesne zajednice Vašarište). Ove aktivnosti doprineće poboljšanju stanja puteva i pružiti bolje uslove za saobraćaj.

U sklopu održavanja komunalne infrastrukture, predviđena je izrada autobuskog stajališta u Ulici Gornjomilanovačka (u okviru Mesne zajednice Šumarice), kao i uređenje atarskih puteva na teritoriji Mesne zajednice Jovanovac.

Posebna pažnja posvećena je obeležavanju horizontalne signalizacije, poput pešačkih prelaza u ulicama Lazara Mićunovića i Svetolika Mladenovića (u okviru Mesne zajednice Aerodrom), kao i u zoni Osnovne škole "III kragujevački bataljon" (u okviru Mesne zajednice Palilule), čime se podiže nivo bezbednosti u saobraćaju.

Radnici takođe intenzivno rade na održavanju javne higijene, čisteći pešačke staze, trotoare i platoe, sakupljajući otpad sa javnih površina, kao i vršeći mašinsko čišćenje saobraćajnica i noćno pranje ulica.

U okviru ovogodišnjeg programa održavanja, predviđeno je i krčenje vegetacije tarup rukom pored lokalnih puteva u Mesnoj zajednici Velike Pčelice, kao i košenje uređenih zelenih površina na teritoriji Mesnih zajednica Centar, Erdoglija i Vašarište.

Dodatno, planirane su aktivnosti na popravci svetiljki javnog osvetljenja koje nisu u funkciji na teritoriji Mesnih zajednica Palilule i 21. Oktobar, kao i otklanjanje kvarova na mreži javnog osvetljenja na teritoriji Grada, čime se osigurava bolja vidljivost i bezbednost u noćnim satima.

Sve ove aktivnosti deo su celokupnog napora Grada Kragujevca da obezbedi optimalne uslove života i kretanja svojim građanima, te doprinose izgradnji funkcionalnog i sigurnog urbanog okruženja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu