Asfaltirana Korabska ulica u MZ Grošnica - iKragujevac


Vesti

Ekipe JKP „Šumadija“ izvode završne radove na asfaltiranju Korabske ulice u Mesnoj zajednici Grošnica. Radove su obišli Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika Kragujevca, Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti i Zorica Đorić, v.d. načelnica Gradske uprave za komunalne poslove.

Danas smo u MZ Grošnica gde se izvode završni radovi na asfaltiranju Korabske ulice. Ukupna vrednost investicije koju finansira Grad je 1,6 miliona dinara. Ulica je 75 metara dužine, širine 3,5 metra i biće utrošeno oko 48 tona asfaltne mase, rekao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika, i najavio da se u narednom periodu nastavljaju radovi na asfaltiranju novih ulica jer je prioritet Grada da broj neasfaltiranih ulica bude sve manji.

Radovi na asfaltiranju Korabske ulice u MZ Grošnica su u završnoj fazi čime trajno rešavamo komunalni problem meštana. Cilj nam je da u 2024. godini nastavimo sa intezivnim radovima vodeći računa da svi delovi grada budu ravnomerno razvijeni uz poštovanje zahteva Mesnih zajednica, istakla je Maja Angelovska. Trenutno se radi na rekonstruisanju dela Ulice Dragoljuba Milovanovića Bene, nakon toga ćemo rekonstruisati Deligradsku ulicu, a istovremeno uređujemo i ulice koje pripadaju užem gradskom jezgru. U prethodnom periodu smo sanirali udarne rupe u MZ Stanovo i MZ Stara radnička kolonija jer je to jedan od načina da poboljšamo i olakšamo život našim građanima, rekla Angelovska.

Pre asfaltiranja Korabske ulice urađeni su pripremni radovi jer je reč o ulici sa većim nagibom koja je problematična i za saobraćaj. Projektom „Čista Srbija“ urađena je kišna kanalizacija što nam je znatno olakšalo rad, rekao je Marko Radisavljević, šef Sektora niskogradnje u JKP „Šumadija“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu