Ubica iz Kragujevca pred sudom: Čitaju se šokantni detalji - iKragujevac


Vesti

Šest meseci su prošla od trenutka kada je Duško Tanasković, optužen za ubistvo škaljarca Gorana Vlaovića, stao pred sud u Zadru. Scena u sudnici bila je napeta, dok je Tanasković, vidno umoran pod budnim okom policije, izneo svoju odluku da neće iznositi odbranu. Umesto toga, izrazio je žaljenje zbog svog delovanja, ističući da su loše odluke koje je doneo u životu, uključujući i ovo ubistvo, posledica njegove bolesti.

Tanasković, Kragujevčanin sa policijskim dosijeom koji datira još iz 2016. godine, suočava se sa teškim optužbama. Prema podacima iz policijskih evidencija, na njegovo ime su zabeleženi niz prestupa, uključujući razbojništva, posedovanje oružja i eksploziva, kao i teške krađe. Dodatno, Tanasković je i u Crnoj Gori osumnjičen za učešće u ubistvu poznatog kriminalca po nadimku Milić-Minjo, u Budvi.

Današnje suđenje bilo je obeleženo čitanjem policijskih zapisnika datiranih od 25. avgusta 2022. godine, kao i psihijatrijskim veštačenjima. Takođe, prisutni su čuli iskaze svedoka koji su bili prisutni na žurki sa ubijenim Vlaovićem i njegovom devojkom Draganom Banić, neposredno pre ubistva.

Svi svedoci su opisivali mršavog čoveka koji je zabeležen na nadzornim kamerama, a koji je uhvaćen od strane interventne policije nedaleko od mesta zločina. On je bio u posedu mobilnog telefona koji je razbio, a zatim je pronađen i pištolj glok koji je ubica odbacio.

Tokom suđenja, Tanasković je ostao miran, izuzev na kraju čitanja zapisnika kada je zatražio veću komunikaciju s advokatima. Sudija mu je odobrila zahtev za telefonskom komunikacijom s advokatom u Srbiji.

Završne reči su zakazane za sredu, nakon čega bi se trebalo doneti konačno odluku o kazni za optuženog. S obzirom na optužbe za obično ubistvo, Tanaskoviću preti kazna zatvora od pet do 20 godina.

Dok se suđenje bliži kraju, javnost ostaje uznemirena zbog šokantnih detalja koji su se pojavili tokom procesa. Ovaj slučaj jasno ukazuje na ozbiljnost problema vezanih za kriminal i nasilje u regionu, te će konačna presuda imati značajan uticaj na pravosudni sistem.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu