Vučić čvrsto na vrhu, Dašić među prvih 100: Blic lista najmoćnijih izazvala brojne komentare - iKragujevac


Vesti

Najnovija lista 300 najmoćnijih ljudi u Srbiji, koju je tradicionalno objavio portal Blic, ponovo je razbuktala interesovanje javnosti. Predsednik Aleksandar Vučić je, bez iznenađenja, zauzeo prvo mesto na prestižnoj listi. Međutim, ovoga puta veliku pažnju izaziva i visok plasman Nikole Dašića, gradonačelnika Kragujevca, koji se našao na zavidnom 61. mestu.

Analitičari ističu da je Vučićev status neupitan, s obzirom na njegov dominantan politički uticaj. Ipak, mnogi su iznenađeni pozicijom Nikole Dašića. Njegov plasman među prvih 100 najmoćnijih ukazuje na sve veći značaj lokalnih lidera i njihov doprinos na političkoj sceni Srbije.

Lista je izazvala brojne reakcije i komentare na društvenim mrežama. Mnogi komentari se slažu sa dominantnom pozicijom Aleksandra Vučića, pa i za visoki plasman Nikole Dašića. Deo javnosti smatra njegovu poziciju zasluženom, ističući njegove uspehe u upravljanju Kragujevcem.

Blic lista najmoćnijih i dalje predstavlja važan pokazatelj političkih i društvenih trendova u Srbiji. Ovogodišnja lista, sa Vučićem na čelu i Dašićevim visokim plasmanom, sigurno će biti predmet rasprava i analiza u narednom periodu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu