VUČIĆ: Zastava će biti baza za naoružanje Vojske Srbije - iKragujevac


Vesti
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će ulagati u proizvodnju oružja u Zastavu u Kragujevcu, jer je ona, kako je rekao, baza za naoružanje Vojske Srbije.


Tokom prikaza naoružanja Vojske Srbije u Nišu, Vučić je rekao da je jako zadovoljan modularnom puškom proizvedenom u Kragujevcu.

„Ja sam bio skeptičan ali napravili smo odličnu modularnu pušku“, rekao je Vučić.

02 finalni model m19

On je dodao da je i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu bio jako zadovoljan kada ju je video, ali da je zamerio da nema transparentri okvir, a da sada ima i to.

„Zastava se mnogo popravila što se kvaliteta tiče, i što se tiče pištolja i pušaka. Treba onda da popravimo način i uslove rada i da vidimo oko plata“, rekao je Vučić.

Predsedniku je predstavljeno nekoliko novih tehnologija u „Zastavi“, a rečeno mu je da je „Zastava“ jedno od pet preduzeća u svetu koje koristi neke nove tehnologije.

„Uskoro ću doći u Zastavu i onda ćemo da se dogovorimo koliko para da uložimo dodatno i da radite malo jače i da imate manje izostanaka.

Da ne bude 30 odsto fabrike odsutno uvek. To da rešimo.  Sve pare u ovom svetu ima da dobijate koliko vam treba, što vam treba, samo da nastavite još uspešno. A kvalitet je mnogo bolji. I pištolja i pušaka i svega drugog“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu